Update articol:

Cei mai bogați 1% dintre oameni au adunat aproape două treimi din noua bogăție creată în ultimii doi ani (Oxfam)

  • Din 2020, cei mai bogați 1% dintre oameni au acumulat aproape două treimi din toate bogățiile nou create în întreaga lume, se arată într-un nou raport al Oxfam.

  • Taxele trebuie crescute pentru cei ultrabogați, ca „precondiție strategică pentru reducerea inegalității și resuscitarea democrației”, a spus Gabriela Bucher, director executiv al Oxfam International.

În ultimii doi ani, cei mai bogați 1% dintre oameni au acumulat aproape două treimi din toate bogățiile nou create în întreaga lume, se arată într-un nou raport al Oxfam.

Un total de 42 de trilioane de dolari noi au fost create începând cu 2020, din care 26 de trilioane de dolari, sau 63%, au fost adunate de primii 1% dintre cei ultrabogați, potrivit raportului. Restul de 99% din populația globală a adunat doar 16 trilioane de dolari din noua bogăție, spune Oxfam.

Ritmul în care este creată bogăția s-a accelerat, deoarece cei mai bogați 1% din lume au adunat aproximativ jumătate din toată bogăția nouă în ultimii 10 ani.

Raportul Oxfam a analizat date despre crearea de avere la nivel mondial de la Credit Suisse, precum și cifre din Lista miliardarilor Forbes.

Gabriela Bucher, director executiv al Oxfam International, a cerut majorarea taxelor pentru cei ultrabogați, spunând că aceasta este o „precondiție strategică pentru reducerea inegalității și resuscitarea democrației”.

În comunicatul de presă al raportului, ea a spus că schimbările aduse politicilor fiscale ar contribui la abordarea crizelor aflate în desfășurare în întreaga lume.

„Taxarea corporațiilor super-bogate și mari este ușa de ieșire din crizele care se suprapun astăzi. Este timpul să demolăm mitul potrivit căruia reducerile de taxe pentru cei mai bogați au ca rezultat „curgerea” cumva către toți ceilalți”, a spus Bucher.

 

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (07/06/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (07/06/2023)

Incasare suma din diminuare capital social Recyplat Limited

AAGES S.A. (AAG) (07/06/2023)

Hotarari CA din 07.06.2023

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/06/2023)

Completare ordine de zi AGA E si AGA O 03/04.07.2023