Update articol:

Cele două lucruri care te protejează de inflație, în opinia lui Warren Buffett; „Cel mai bun lucru de făcut este să investești în tine”, spune Buffett

averea lui Warren Buffett Warren Buffett - Sursa Facebook

Deși oamenii nu pot evita inflația, CEO-ul Berkshire Hathaway și legendarul investitor Warren Buffett spune că există două lucruri pe care cetățenii le pot face pentru a se proteja împotriva acesteia, scrie CNBC.

În 2009, la sfârșitul Marii Recesiuni, Oracolul din Omaha a declarat la reuniunea anuală a acționarilor Berkshire Hathaway că cele mai bune lucruri pe care le poate face o persoană pentru a se proteja împotriva inflației sunt să-și îmbunătățească abilitățile și să lucreze pentru a fi cei mai buni în domeniul lor.

„Dacă ești cel mai bun profesor, dacă ești cel mai bun chirurg, dacă ești cel mai bun avocat, vei primi partea ta din plăcinta economică națională, indiferent de valoarea oricărei monede”, a spus atunci Buffett, la 78 de ani.

Cu alte cuvinte, a fi bun în ceea ce faceți vă va asigura că veți primi cota echitabilă indiferent de ceea ce se întâmplă cu valoarea banilor.

În cele din urmă, „cel mai bun lucru de făcut este să investești în tine”, spune Buffett.

Următorul cel mai bun mod de acțiune pentru a te proteja împotriva inflației, spune Buffett, este deținerea unei cote dintr-o „afacere minunată”. Asta pentru că, indiferent de ce se întâmplă cu valoarea banilor, produsul companiei va fi în continuare cerut.

El folosește una dintre investițiile sale ca exemplu: „Dacă dețineți compania Coca-Cola, veți obține o anumită parte a muncii oamenilor și peste 20 de ani și peste 50 de ani pentru produs și nu contează ce se întâmplă cu nivelul prețurilor”, pentru că oamenii vor plăti în continuare pentru produsele care le plac.

Dar, mai degrabă decât să alegeți o singură companie în care să investiți, luați în considerare investițiile în fonduri de indice cu costuri reduse, care sunt mult mai puțin riscante. Buffett a recomandat ca investitorii să-și pună banii în aceste fonduri, care dețin fiecare acțiune dintr-un indice, făcându-i să se diversifice automat. S&P 500, de exemplu, include companii de renume precum Apple, Coca-Cola și Google.

Buffett a declarat anterior, la CNBC, că pentru persoanele care doresc să-și strângă economii pentru pensionare, fondurile indexate diversificate au „cel mai mult sens”.

„Cumpărați în mod constant un fond cu indice S&P 500 cu preț redus”, a spus Buffett în 2017.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021