Update articol:

Cele mai importante șapte companii de tehnologie au obținut o capitalizare de piață combinată de 3,4 trilioane de dolari în 2020

investitiile la bursa, diversificarea
  • Capitalizarea de piață a Apple a crescut cu aproape 1 trilion de dolari anul acesta, urmată de Amazon, care a crescut cu peste 700 de miliarde de dolari
  • Acțiunile Tesla au crescut de aproape nouă ori
  • Nvidia și-a dublat valoarea, pe măsură ce a crescut cererea pentru procesoarele sale de jocuri și centre de date.

Cele mai mari companii de tehnologie tocmai au încheiat un an spectaculos, potrivit CNBC.

Cele mai valoroase șapte companii de tehnologie din SUA – Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Facebook, Tesla și Nvidia – au obținut o capitalizare de piață combinată de 3,4 trilioane de dolari în 2020, într-o pandemie globală și o criză economică pe scară largă.

Creșterea “sălbatică” a Tesla a fost cea mai mare surpriză. Acțiunile au crescut de aproape nouă ori în acest an, ridicând capitalizarea de piață a producătorului de mașini electrice de la 76 miliarde dolari la începutul anului la 669 miliarde dolari la închiderea de joi. În ciuda închiderii inițiale a fabricii din cauza pandemiei, Tesla a revenit pentru a livra un număr record de vehicule în al treilea trimestru.

În luna decembrie, Tesla a intrat în S&P 500, alăturându-se indicelui cu cea de-a cincea cea mai mare pondere, după ce a activat în cinci trimestre profitabile.

Între timp, producătorul de cipuri Nvidia și-a dublat valoarea în 2020, închizând cu o capitalizare de piață de 323 miliarde de dolari, devenind astfel cea de-a șaptea cea mai valoroasă companie de tehnologie și numărul 16 în total, în SUA.

De departe, cea mai mare creștere a capitalului de piață a revenit Apple, care a crescut cu aproape 1 trilion de dolari în valoare, datorită creșterii acțiunilor,  de 81%. Amazon, care a beneficiat de creșterea business-ului de consum și cloud computing, a crescut cu 710 miliarde de dolari. Microsoft a strâns 480 de miliarde de dolari, în timp ce Alphabet a câștigat 268 de miliarde de dolari și Facebook 193 de miliarde de dolari.

Câștigurile se reflectă în mod clar în rândurile celor mai bogați oameni. Jeff Bezos de la Amazon este cea mai bogată persoană din lume, urmat de Elon Musk de la Tesla și cofondatorul Microsoft Bill Gates. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, este al cincilea. De asemenea, în top 10 sunt fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, și fostul CEO al Microsoft, Steve Ballmer.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/12/2023)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

COMPA S. A. (CMP) (08/12/2023)

Notificare prag detineri/vot >15%

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (08/12/2023)

Notificare prag detineri/vot <5%

COMPA S. A. (CMP) (08/12/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014