Update articol:

Cele mai scumpe serii originale Netflix începând din martie 2021, în funcție de costul de producție pe episod

Începând din 2021, drama istorică „Crown” a fost cea mai scumpă serie Netflix, reprezentând costuri de producție de aproximativ 13 milioane de dolari SUA pe episod, potrivit Statista.

A doua cea mai mare valoare a fost atinsă cu producția de science-fiction „Stranger Things”, la 12 milioane de dolari SUA pe episod. Pe locul trei s-a clasat emisiunea TV „The Get Down”, cu aproximativ 11 milioane de dolari SUA pe episod.

  • Netflix a câştigat 2,7 miliarde dolari în 2020 şi a ajuns la peste 200 milioane de abonaţi

Netflix a încheiat anul 2020 cu un profit net de 2,761 miliarde dolari, cu 48% mai mare faţă de cel din anul anterior, şi a depăşit pentru prima dată 200 de milioane de abonaţi, relatează agenţia EFE.

Ca urmare a faptului că lumea a petrecut mai mult timp în casă, din cauza pandemiei, compania a câştigat 37 de milioane de utilizatori cu plată pe parcursul anului trecut. Astfel, Netflix avea un total de 203,7 milioane de abonaţi la finele lui 2020, cel mai ridicat nivel din istoria sa, impulsionat în parte şi de un puternic avans pe piaţa internaţională.

Această creştere s-a produs în pofida unei majorări semnificative a concurenţei, odată cu intrarea pe piaţă a unor actori mari precum Disney, care, de asemenea, a consemnat un mare succes cu platforma sa digitală.

Netflix a încasat pe parcursul anului aproape 25 de miliarde de dolari, faţă de 20,1 miliarde dolari în 2019, iar în ultimul trimestru a facturat 6,644 miliarde dolari, comparativ cu 5,467 miliarde dolari cu un an înainte.

BVB | Știri BVB