Update articol:

Celebrul serial pentru copii „Peppa Pig” se deschide pentru prima dată comunității LGBTQ+, prezentând primul cuplu de același sex

  • Într-un episod difuzat marți în Regatul Unit, unul dintre personaje își prezintă cele două mame.

 

Mică revoluție în Peppa Pig, celebrul serial britanic pentru copii. Într-un episod difuzat marțea aceasta în Marea Britanie pe Channel 5, personajul Penny ursul polar prezintă pe cele două mame ale sale eroinei programului. „Locuiesc cu mama și cu cealaltă mamă a mea”, explică personajul, desenând familia ei. “O mamă este doctor și o mamă gătește spaghete. Îmi plac spaghetele”, potrivit  TF1Info.

 

Creat în 2004 de Neville Astley și Mark Baker, Peppa Pig înfățișează aventurile scroafei Peppa care iubește să sară în bălți de noroi, înconjurată de fratele ei, porcul George, și de părinții lor. Acest desen animat amuzant și educațional, destinat în principal copiilor mici, a fost exportat de atunci în 180 de țări. În prezent, are șapte sezoane cu 369 de episoade.

În 2019, o petiție online a cerut includerea pe ecran a personajelor LGBTQ+. „Copiii care urmăresc Peppa Pig au o vârstă la care pot fi impresionaţi, iar excluderea părinților de același sex riscă să-i învețe că numai familiile monoparentale și familiile cu părinți de sex diferit sunt normale”, au justificat autorii acesteia.

Iarna trecută, într-un discurs, fostul premier Boris Johnson a citat-o ​​pe Peppa Pig drept exemplu de creativitate a țării sale, a doua zi după o vizită în parcul de distracții dedicat Peppa Pig, din regiunea Hampshire. În Franța, serialul este difuzat pe France 5 și disponibil pe Netflix.

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (26/09/2022)

Modificarea Calendarului Financiar al Societatii aferent anului 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/09/2022)

Program disponibilizare colectiva

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (26/09/2022)

Notificare rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

ALRO S.A. (ALR) (26/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)