Update articol:

Centrul Norvegian pentru Analize Globale: Talibanii „execută o vânătoare de oameni din ușă în ușă”; am putea avea o dezvăluire în masă a rețelelor de informații pe care Occidentul le-a furnizat Afganistanului

pixabay.com

Talibanii desfășoară o vânătoare de oameni din ușă în ușă, foarte organizată, pentru persoanele aflate pe lista lor, potrivit șefului unei organizații non-profit care furnizează informații Națiunilor Unite.

“Au liste de persoane și chiar în primele ore de la ocuparea Kabului au început o căutare a foștilor angajați guvernamentali – în special în serviciile de informații și în unitățile forțelor speciale”, a declarat Christian Nellemann, șeful Centrului Norvegian pentru Analize Globale, la BBC.

“Există un număr mare de persoane care sunt în prezent vizate de talibani și amenințarea este limpede”, a declarat pentru BBC Christian Nellemann.

Centrul Norvegian pentru Analize Globale RHIPTO este un organism nonprofit care efectuează analize, evaluări, instruire și alte forme de sprijin pentru ONU. Nellemann a spus că talibanii au un „sistem de informații mai avansat” atunci când se mută în toate marile orașe afgane, inclusiv în capitala Kabul. Acest lucru nu numai că ar putea duce la execuții în masă, ci și o dezvăluire în masă a rețelelor de informații pe care Occidentul le-a furnizat Afganistanului.

„Așadar, acest lucru ar putea submina grav un număr de servicii de informații occidentale”, a adăugat Nellemann.

Într-o declarație publicată joi, reuniunea miniștrilor de externe din G7 a anunţat, de asemenea, că este „profund îngrijorată de represaliile violente din anumite zone aler Afganistanului”.

Acţiunea talibanilor este contrară declarațiilor recente ale talibanilor, care au anunţat „amnistie completă”.

„Emiratul islamic al Afganistanului cu deplină demnitate și onestitate a anunțat o amnistie completă pentru tot Afganistanul, în special pentru cei care au fost alături de opoziție sau au sprijinit ocupanții ani de zile”, a declarat Enamullah Samangani, membru al comisiei culturale a talibanilor.

De asemenea, la prima conferință oficială de presă a talibanilor, purtătorul de cuvânt Zabihullah Mujahid a asigurat siguranța afganilor – inclusiv a celor care au lucrat cu Statele Unite și forțele aliate.

“Asigurăm siguranța tuturor celor care au lucrat cu Statele Unite și forțele aliate, fie ca interpreți, fie în orice alt domeniu în care au lucrat cu ei”, a adăugat Mujahid.

 

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (28/11/2022)

Completarea Convocatorului AGEA, convocata pentru data de 15/16 decembrie 2022

SOCEP S.A. (SOCP) (28/11/2022)

Plata dividend conform Hotarare AGOA 27.09.2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (28/11/2022)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 21-25.11.2022

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (28/11/2022)

Convocare reuniune Consiliu de Administratie 7 decembrie 2022

MedLife S.A. (M) (28/11/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 21 -25 noiembrie 2022