Update articol:

CEO-ul Barclays, Jes Staley, va demisiona după ancheta Epstein

  • CEO-ul Barclays, Jes Staley, va renunța la funcţie, în urma unei investigații privind relația sa cu Jeffrey Epstein, a anunțat banca într-un comunicat luni.

  • C.S. Venkatakrishnan (cunoscut sub numele de Venkat), în prezent șef al piețelor globale, urmează să preia funcția de director executiv.

 

CEO-ul Barclays, Jes Staley, va renunța la funcţie în urma unei investigații asupra relației sale cu Jeffrey Epstein, a anunțat banca într-un comunicat luni.

„Barclays și domnul Jes Staley, directorul executiv al grupului, au fost informați vineri seară cu privire la concluziile preliminare ale FCA și PRA referitoare la investigația relaţiei lui Staley cu regretatul Jeffrey Epstein”, se spune în comunicat.

„Având în vedere aceste concluzii și intenția domnului Staley de a le contesta, Consiliul și domnul Staley au convenit că acesta va renunța la funcția de director executiv al grupului și de director al Barclays”.

Banca a spus că ancheta nu a constatat că Staley „a văzut sau știa de vreuna dintre presupusele infracţiuni ale domnului Epstein”.

Finanțatorul miliardar Epstein a fost arestat în iulie 2019 sub acuzația de trafic sexual cu copii, dar s-a spânzurat o lună mai târziu într-o închisoare federală din Manhattan.

Barclays a declarat că C.S. Venkatakrishnan (cunoscut sub numele de Venkat) va prelua funcția de director executiv cu efect imediat, sub rezerva aprobării autorităților de reglementare.

Barclays a spus că este încrezătoare că, sub conducerea lui Venkat, banca „își va continua direcția strategică și își va îmbunătăți performanța în conformitate cu progresul din ultimii ani”.

Înainte de a se alătura Barclays în 2016, Staley a lucrat la JP Morgan Chase din 1994, deținând funcții de conducere în managementul activelor și în domeniul bancar de investiții.

BVB | Știri BVB

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical