Update articol:
SINDICALIŞTII DIN LOTERIA ROMÂNĂ, SCRISOARE CĂTRE MINISTRUL FINANŢELOR:

“Cerem demiterea întregii echipe de conducere a Loteriei Române” 

Sursa foto Loteria Romana

Sindicatul Liber LOTO (SLL) din cadrul Loteriei Române i-au transmis, ieri, o scrisoare ministrului Finanţelor Eugen Orlando Teodorovici, prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de actuala conducere, cerându-i demiterea întregii echipe de conducere. 

Loteria Română se află în subordinea Ministerului Finanţelor.  

Ca urmare a unei  «gafe» de management la finele anului 2018, cu ocazia tragerilor de Anul Nou, organizate de Loteria Română, salariaţii din reţeaua de vânzare a Loteriei au fost supuşi oprobiului public“, se arată în scrisoarea semnată de Natalia Faraon, preşedintele SLL, şi de Călin Orlando Cociş, preşedintele executiv al SLL. 

În scrisoarea obţinută de www.financialintelligence.ro, sindicaliştii spun: “În ultimii ani, cu ocazia acestor trageri speciale la LOTO 6/49 la sfârşit de an, preţul variantei simple se dubla, însă cu varianta/variantele jucate se participa la două extrageri. Încrederea, corectitudinea şi respectul au fost principalele argumente pe care s-a bazat şi a funcţionat relaţia dintre CN Loteria Română şi participanţii la jocurile de tip loto. În ultima perioadă, aceste atribute nu se mai regăsesc în strategia actualei conduceri a Loteriei Române privind jucătorii săi”.

În susţinerea celor spuse mai sus, sindicaliştii amintesc de politica de preţuri, respectiv creşterea necorelată şi uneori nejustificată a preţurilor pe variantele de joc şi  creşterea preţului pe biletele de joc (imprimate tipizate). Astfel, dacă până la data de 30 octombrie 2018, costul biletului imprimat cu varianta jucată era de 10 bani, după 1 noiembrie 2018 costul biletului a ajuns la 50 de bani.     

 

Sindicaliştii aduc în discuţie, în scrisoarea adresată lui Teodorovici, şi de politica de marketing şi stimulare a vânzărilor: 

“-Unul din instrumentele prin intermediul căruia se realiza o campanie responsabilă de publicitate a produselor oferite de companie este Revista Loto-Prono;

-În ultimul număr al revistei din 2018, din cauza lipsei de comunicare instituţională, au apărut informaţii eronate privind organizarea tragerilor speciale ale Anului Nou, adică faptul că preţul variantei simple la 6 din 49 se dublează, însă cu un bilet se va participa la două extrageri în aceeaşi zi, politică care a fost folosită de câţiva ani cu ocazia unor evenimente şi/sau sărbători;

Revista din 24 decembrie cu doua extrageri.
Revista din 27 decembrie cu doua extrageri.

-O schimbare «nefericită» la extragerile din decembrie 2018, a ofertei companiei, a bulversat reţeaua de vânzare, dar şi participanţii. Schimbarea a constat în: pentru preţ dublu/varianta jucată se va participa doar la o singură extragere, dar cu fondul de câştiguri suplimentat.

Editia corectată cu o singură extragere de Revelion şi preţuri duble.
Editia corectată cu o singură extragere de Revelion şi preţuri duble.

 

-Joi, 10.01.2019, s-a transmis în reţeaua de vânzare un mesaj prin care Revista LOTO-Prono să fie retrasă urgent pentru a nu fi pusă la dispoziţia participanţilor, o altă dovadă a managementului defectuos”.

Potrivit surselor noastre, în numărul din 8 ianuarie 2019,  au fost tipărite, în print,  rezultatele extragerii de Revelion, însă preţurile biletelor au fost publicate fără a fi dublate, aşa cum a anunţat Loteria anterior. Se pare că, de urgenţă, a fost retrasă Revista print din agenţii. 

Revista print din 8 ianuarie, cu preţurile nedublate de Revelion, a fost retrasă de urgenţă din agenţii.
Revista print din 8 ianuarie, cu preţurile nedublate de Revelion, a fost retrasă de urgenţă din agenţii.

Sindicaliştii mai susţin că actuala echipă de conducere şi-a arătat ineficienţa  şi în ceea ce priveşte implementarea unor proiecte, cum ar fi SILOR: “Implementarea noului sistem a fost amânată din cauza faptului că persoane responsabile din conducerea companiei nu au achiziţionat, odată cu echipamentele, şi rolele de hârtie pe care se imprimau biletele de joc. Loteria Română funcţionează din inerţie, fapt dovedit şi că pe site-ul companiei la secţiunea «Programe strategii» nu există nici o informaţie, dar îngrijorător este faptul că nici în intenţiile conducerii nu sunt astfel de preocupări. Produsele companiei sunt vechi şi neadaptate de aproximativ 20 de ani”.

Un alt aspect semnalat de sindicaliştii din Loterie este politica de personal: “Un aspect deosebit de important este şi cel legat de politica de resurse umane şi salarizare neadaptată actualei perioade, neexistând politici de recrutare, de dezvoltare în carieră, de formare profesională şi de salarizare motivaţională”. 

Potrivit sindicaliştilor SLL, aspectul agenţiior loto este unl deplorabil, dotările cu mobilier şi mijloace de climatizare sunt la nivelul anilor 90, ceea ce creează o stare de disconfort atât salariaţilor, cât şi participanţilor. 

Sindicaliştii spun: Faţă de cele arătate mai sus, vă rugăm să demiteţi întreaga echipă de conducere a CN Loteria Română şi să numiţi oameni care cunosc fenomenul şi care au viziune şi dorinţa de a performa”.

Potrivit surselor noastre, în SLL sunt circa 700 de angajaţi.           

Loteria Romană anunță în print șase extrageri de Revelion, dar pe site și în comunicatele de presă spune că face doar trei (vezi cele doua facsimile)

 

                       

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/12/2021)

Achizitie companie de proiect parc fotovoltaic

SOCIETATEA DE CONSTRUCTII NAPOCA SA (NAPO) (07/12/2021)

Cerere de deschidere a procedurii insolventei

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (07/12/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (07/12/2021)

Finalizare Plan de plata pe baza de actiuni

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (07/12/2021)

Tarife reglementate aplicabile de la 01 ianuarie 2022