Update articol:

CFA: Cum să devii Independent Financiar! Specialiștii îți dau exemple din propriile lor experiențe!

Alexandra Smedoiu, Partener servicii fiscale, Deloitte Romania

7 noi episoade din podcast-ul “Generația I” – Generația Independentă.

Asociația CFA România a lansat șapte noi episoade din podcast-ul campaniei „Generația I”, in cadrul inițiativei naționale prin care ofera resurse de informare în zona financiară publicului larg, în vederea obținerii independenței financiare pe termen lung.

În aceste noi episoade, specialiștii vorbesc despre bugetul familiei, despre cum să ne protejăm economiile, despre sustenabilitatea sistemului public de pensii și alternative viabile. Totodată, în cadrul podcast-urilor se discuta și tendințe actuale, precum criptomonedele și investițiile în imobiliare.

Episoadele pot fi ascultate pe website-ul campaniei “Generația I” https://generatiaindependenta.ro/podcast2021/ dar și pe platformele audio dedicate.

„O preocupare majoră pentru noi toți, indiferent de vârstă, trebuie să fie sustenabilitatea sistemului de pensii. La nivel internațional, efectele presiunii asupra sistemului se regăsesc în majorarea vârstei de pensionare, creșterea contribuțiilor de asigurări sociale precum și reîntoarcerea în câmpul muncii, din lipsa de venituri, a persoanelor pensionate. Prea puțini dintre noi acordăm atenție modalităților de obținere a independenței financiare pe termen lung, iar aceasta este singura metodă prin care putem trece cu bine de perioade neprevăzute, cum este perioada pandemiei”, declara Alexandra Smedoiu, CFA – Președinte Asociația CFA România.

CFA mai transmite: “În campania „Generația I” – Generația Independentă, am pornit de la ideea că aceia dintre noi care nu luăm măsuri de economisire și învestire în timpul anilor activi, riscăm să depindem de banii de la stat – sistemul public de pensii, sau să devenim poveri pentru copiii noștri la bătrânețe. Prin intermediul informațiilor pe care le oferă specialiștii, ne dorim să aducem independența financiară mai aproape de oameni, prin tehnici și decizii simple pe care le putem lua fiecare dintre noi.”

CFA România este asociația profesioniștilor în investiții din România, deținători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA®), calificare administrată de CFA Institute (USA). CFA România este una dintre cele peste 160 de societăți membre ale CFA Institute, asociația având misiunea de a promova interesele specialiștilor în investiții și de a menține standarde ridicate de integritate și excelență profesională.

În prezent, Asociația CFA România are peste 250 de membri, profesioniști care lucrează pentru instituții de reglementare, instituții supranaționale, instituții bancare, firme de asigurări, firme de intermediere de valori mobiliare, firme de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanță, sectorul public, instituții de învățământ, companii care activează în diverse sectoare economice etc.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (25/10/2021)

Depunere prospect emisiune obligatiuni spre aprobare ASF

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Inregistrarea la Registrul Comertului a reducerii capitalului social

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/10/2021)

Raport privind rezultatele operationale cheie preliminare 9 luni 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021