Update articol:

Chimcomplex a încheiat contracte de finanțare de 56,7 de milioane de euro cu CEC Bank și Alpha Bank pentru refinanțarea integrală a creditelor de la VTB și Credit Suisse/Argentum Netherlands BV

default
  • În cursul lunii octombrie se va adăuga o sumă suplimentară de 33,3 milioane Euro, rezultând o finanțare totală de 90 de milioane euro

 

Chimcomplex SA Borzești a încheiat în data de 30 septembrie 2021 contracte de finanțare de 56,7 de milioane de euro care cuprinde 26,7 de milioane de euro de la CEC Bank și 30 de milioane de euro de la Alpha Bank. Acestea vor fi utilizate pentru refinanțarea integrală a creditelor existente de la VTB și Credit Suisse/Argentum Netherlands BV și pentru continuarea unor proiecte de dezvoltare. În luna octombrie 2021, CEC Bank va suplimenta finanțarea cu suma de 33,3 milioane Euro, negocierile fiind deja încheiate, potrivit unui comunicat de presă al companiei .

Compania are în vedere începerea unor proiecte de investiții cu efect în reducerea amprentei de carbon și creșterea eficienței energetice: construcția unei capacități de cogenerare de înaltă eficiență gaz și hidrogen (putere instalată de 55 MWe 4 turbine); finalizarea noii linii de producție de polioli care va permite dublarea volumelor actuale și modernizarea instalațiilor de electroliză care vor consolida poziția de lider național al companiei în producția de hidrogen din apă. Totodată accentul se pune pe digitalizare și demararea proiectelor de chimie verde prin care se va deschide în portofoliul companiei un nou segment, cu produse sustenabile. De asemenea, Chimcomplex ia în calcul și accesarea altor finanțări de pe piața internațională pentru dezvoltarea de investiții.

Chimcomplex a preluat activele Oltchim în 2018.

„Finalizarea refinanțării este un pas semnificativ pentru Chimcomplex și marchează o nouă eră pentru companie. Este punctul culminant al unor eforturi meticuloase și concentrate din ultimii doi ani jumătate pentru a remodela compania. Le mulțumesc partenerilor Credit Suisse Zurich şi VTB Frankfurt pentru că au fost alături de noi în 2018, într-o tranzacție specială de obținere a creditului de 164 de milioane de euro, pentru achiziția Oltchim.

Mulțumesc reprezentanților CEC Bank și Alpha Bank pentru profesionalism și diponibilitatea de a sprijini o companie antreprenorială românească. Mulțumesc Deloitte, Reff și Asociații și Lazarovici și Asociații pentru că au fost din nou alături de noi.”, a declarat Ștefan Vuza, Președintele Chimcomplex.

Finanțarea acordată de CEC Bank cuprinde o facilitate de credit la termen în sumă de 20 de milioane de euro și o facilitate de credit tip revolving de 6,7 milioane euro care va atinge plafonul maxim de 40 de milioane de euro.

În ceea ce privește finanțarea de 30 de milioane de euro obținută de Chimcomplex SA Borzești de la Alpha Bank Romania, aceasta constă într-o facilitate de credit la termen.

Consultanții Chimcomplex SA Borzești în atragerea finanțării au fost experții Deloitte România din practica de Consultanță Financiară.

După tranzacția din 2018, de finanțare a achiziției Oltchim, suntem onorați că am fost din nou alături de Ștefan Vuza și de Chimcomplex într-un alt proiect de referință. Felicit echipa noastră multidisciplinară de consultanți financiari și avocați, care a lucrat intens și dedicat pentru a structura acest proces competitiv de selectare a finanțatorilor, de-a lungul unui proiect care a durat șapte luni”, a declarat George Mucibabici, Președinte Deloitte România, care a coordonat implicarea echipei Deloitte în această tranzacție.

Asistența juridică pentru negocierea și semnarea documentației de finanțare a fost asigurată de avocații din cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal și Lazarovici și Asociații.

Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea. Chimcomplex este o companie chimică cu o tradiție îndelungată, care dezvoltă produse de calitate pentru o viață mai bună și un viitor sustenabil. În anul 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei iar în primele 6 luni ale anului 2021 compania a raportat o cifră de afaceri de 1.1 miliarde lei (233 milioane de Euro).

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2021)

Amendament Conventie de trezorerie interna

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (22/10/2021)

Alocare actiuni in dreptul persoanelor cu responsabilitati de conducere SOP2018

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/10/2021)

Incheiere contract cu Global Medical Solutions