Update articol:
COMUNICAT

Chimcomplex câștigă procesul cu compania Amerocap

Curtea de Apel Bacău, prin decizie definitivă, a respins ca nefondate pretențiile Amerocap privind comisionul de succes al tranzacției de achiziție a activelor Oltchim, potrivit unui comunicat Chimcomplex .

„Soluţia pe scurt: I. Respinge apelul declarat de reclamanta-apelantă AMEROCAP LLC, ca nefondat. II. Admite apelul declarat de pârâta-apelantă SC CHIMCOMPLEX SA. Modifică în parte sentinţa apelată, în sensul că respinge capătul de cerere privind acordarea comisionului de succes în sumă de 2.020.780,25 dolari americani echivalent în lei şi accesoriile aferente, ca nefondat. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Decizia a fost pronunţată la 3 iunie 2022.”

Chimcomplex susţine: “Instanța de apel a clarificat situația reală a raporturilor dintre părți, infirmând implicit alegațiile Amerocap care susținea: “caracterul abuziv, incorect din punct de vedere contractual şi legal al rezilierii contractului nostru de către Chimcomplex, recunosc în mod direct validitatea pretențiilor noastre cu privire la sumele substanțiale pe care ni le datorează Chimcomplex şi implicit a rolului determinant pe care compania noastră l-a avut în tranzacția ce a vizat achiziția de către Chimcomplex a activelor Oltchim”.

În realitate, s-a dovedit ca Amerocap nu a avut capacitatea și știința de a finaliza contractul încheiat cu Chimcomplex, situație în care, grație unor amânări providențiale, sarcina a fost preluata de Delloitte Londra, care, într-un efort comun cu echipa Chimcomplex, in extremis, a dus-o la bun sfârșit.

În condițiile în care instanța de fond a perceput eronat rezultatul colaborării cu Amerocap, am fost constrânși să investim timp și energie pentru a releva corecta realitate, înlăturând efectul „inițiativei” venite din partea unor foști colaboratori ai companiei cu intenția de a încasa sume complet nedatorate. Încrederea noastră în justiția română a fost confirmată, duelul judiciar fiind tranșat cu corectitudine de instanța de apel.

Strategia dosarului de apel a fost condusă de Președintele Consiliului de Administrație, domnul Ștefan Vuza, împreună cu avocații Bulboacă și Asociații, Lazarovici și Asociații, Florin Vrânceanu și Marius Brănici.

Ca și până în prezent, Chimcomplex își va respecta toate angajamentele asumate precum si relațiile cu partenerii și colaboratorii săi, însă va depune toate eforturile pentru a respinge orice încercare de această natură, prin care foști colaboratori sau manageri, încearcă să obțină de la companie sume necuvenite”.

Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea. Chimcomplex este o companie chimică cu o tradiție de aproape 70 de ani, care dezvoltă produse de calitate pentru o viață mai bună și un viitor sustenabil. În anul 2021 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 2,244 miliarde de lei.

BVB | Știri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

Erste Group Bank AG (EBS) (04/10/2022)

Notificare - detineri < 5%