Update articol:

China acuză SUA de ipocrizie față de Huawei, aducând în prim plan afirmațiile lui Snowden potrivit cărora SUA ar fi spionat-o pe Merkel

www.huawei.com www.huawei.com

China acuză SUA de standarde duble în criticile sale față de gigantul telecomunicațiilor Huawei, amintind o declaraţie din trecut potrivit căreia Washingtonul ar fi interceptat  telefonul cancelarului german Angela Merkel.

SUA susțin că gigantul chinez Huawei  reprezintă un risc de securitate națională și că echipamentele sale ar putea fi folosite de Beijing pentru spionajul cetățenilor americani. Huawei a negat în mod repetat aceste afirmații.

Duminică, Richard Grenell, ambasadorul SUA în Germania, a scris pe Twitter că președintele Donald Trump l-a sunat și l-a instruit să „lămurească faptul că orice națiune care alege să folosească o companie care nu e de încredere pentru 5G va pune în pericol capacitatea noastră de a împărtăși informații la cel mai înalt nivel”.

Această amenințare a SUA privind transferul de informaţii este un argument pe care SUA l-a folosit de mai multe ori, inclusiv împotriva U.K., care a permis recent Huawei să joace un rol limitat în rețelele sale 5G.

Ca răspuns la tweet-ul lui Grenell, Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Chinei, a acuzat SUA de ipocrizie: „Cine amenință (Grenell)? Cine este adevărata amenințare? Amintiți-vă, Snowden a spus că SUA a spionat telefonul cancelarului Merkel!”.

În 2013, fostul angajat al Agenției de Securitate Națională a Statelor Unite (NSA), Edward Snowden, a publicat  numeroase documente referitoare la activitățile organizației. Publicația germană Der Spiegel a scris la acea dată că documentele dezvăluiau că NSA ar fi pătruns în birourile Uniunii Europene la Washington și s-ar fi  infiltrat în rețelele de calculatoare ale UE.

În octombrie 2013, Der Spiegel a publicat că SUA ar fi interceptat telefonul lui Merkel.

Acuzațiile au condus la o anchetă a procurorilor federali germani, la care s-a renunţat din cauza lipsei de probe. La acea vreme, Casa Albă a insistat într-o declarație că „nu monitorizează și nu va monitoriza” telefonul lui Merkel.

 

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie