Update articol:

China fixează un curs pentru yuan mai slab de 7 dolari, pentru a treia oară consecutiv

Sursa Pixabay

Banca Populară a Chinei (BPC) a stabilit, luni, un curs de referință pentru yuan de 7.0211 pe dolar – mai slab decât vineri, dar mai puternic decât au prevăzut analiștii de pe piață, potrivit CNBC.

Aceasta este a treia sesiune consecutivă în care banca centrală a stabilit cursul mai slab de nivelul psihologic de 7 yuani pe dolar. Analiștii se așteptau ca PBOC să stabilească un curs de 7.0331 pe dolar, conform estimărilor Reuters.

Investitorii au monitorizat rata de schimb dolar / yuan în urma unei escaladări a tensiunilor comerciale dintre Beijing și Washington.

Lunea trecută, China a lăsat yuanul să se deprecieze, trecând de nivelul cheie de 7 dolari, pentru prima dată în peste zece ani, pe măsură ce războiul comercial cu SUA escaladează, relatează Reuters.

Măsura a determinat Departamentul de Trezorerie al SUA să desemneze China drept manipulator valutar. O monedă mai slabă face ca exporturile unei țări să fie mai ieftine, iar administrația Trump s-a plâns în mod constant că un yuan mai ieftin va oferi avantaj comercial Chinei.

Deprecierea yuanului a venit după ce Washingtonul a impus noi tarife vamale de 25% pentru importuri de bunuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari.