Update articol:

China schimbă politica și anunță că familiile pot avea trei copii (Reuters)

china Yuanul chinez

Cuplurile căsătorite ar putea avea până la trei copii, a anunțat China – o schimbare majoră a politicii de la limita existentă de doi, după ce datele recente au arătat o scădere dramatică a nașterilor în cea mai populată țară din lume, scrie Reuters.

Schimbarea a fost aprobată în cadrul unei ședințe prezidate de președintele Xi Jinping, a informat agenția oficială de știri Xinhua.

În 2016, China a renunțat la politica sa de un deceniu de a impune un singur copil – impusă inițial pentru stoparea exploziei populației – introducând o limită de doi copii, dar care nu a dus la o creștere susținută a nașterilor, din cauza costului ridicat al creșterii copiilor în orașele chineze.

“Pentru a optimiza în continuare politica privind nașterea, (China) va implementa o politică potrivit căreia un cuplu-poate-avea-trei-copii”, a spus Xinhua într-un articol despre întâlnire.

Schimbarea politicii va veni cu „măsuri de susținere, care vor conduce la îmbunătățirea structurii populației țării noastre, la îndeplinirea strategiei țării de a face față activ unei populații îmbătrânite și a menține avantajul, dotarea cu resurse umane”, a spus Xinhua.

Articolul nu a specificat măsurile de sprijin.

Anunțul a atras un răspuns rece pe rețelele de socializare chineze, unde mulți oameni au spus că nu își permit să aibă nici măcar unul sau doi copii.

„Sunt dispus să am trei copii dacă îmi dai 5 milioane de yuani (785.650 dolari)”, a postat un utilizator pe Weibo

La începutul acestei luni, recensământul din China a arătat că populația a crescut la cel mai lent ritm în ultimul deceniu din anii 1950, la 1,41 miliarde.

Datele au arătat, de asemenea, o rată a fertilității de doar 1,3 copii pe femeie pentru 2020.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021