Update articol:

China şi Rusia au creat un centru meteorologic spaţial comun

China şi Rusia au creat un centru meteorologic spaţial comun la Beijing ca parte a unor eforturi globale de a îmbunătăţi astfel de sisteme, a anunţat miercuri Administraţia Meteorologică din China (CMA), potrivit Reuters, potrivit Agerpres.

Acest nou centru meteorologic spaţial, numit Consorţiul China-Rusia (CRC), va fi operat de Administraţia Meteorologică din China, Administraţia Aviaţiei Civile din China şi Serviciul Federal Rus pentru Hidrometeorologie şi Monitorizarea Mediului, a precizat serviciul meteo naţional chinez într-un comunicat.

Meteorologia spaţială este relevantă pentru operaţiuni de satelit, siguranţa aviaţiei şi reţelele de conducte, a precizat CMA.

Centrul urmăreşte de asemenea să crească influenţa internaţională a Chinei pe piaţa serviciilor meteorologice spaţiale pentru aviaţie, a adăugat CMA.

Anunţul survine în contextul în care China îşi dezvoltă programele spaţiale, lansând în acest an o misiune cu echipaj uman pentru a construi o staţie spaţială.

China a dezvoltat deja un cadru preliminar de lucru pentru un mecanism meteorologic spaţial operaţional şi are capacitatea să facă predicţii meteo pe termen scurt şi lung, precizează CMA.

BVB | Știri BVB

CARBOCHIM S.A. (CBC) (08/12/2021)

Convocare AGAE 05/06.01.2022 Versiune in limba Engleza

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (08/12/2021)

Hotararea Consiliului de Administratie - 7 decembrie 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (08/12/2021)

Hotarari AGEA din data de 8 decembrie 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (08/12/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni