Update articol:

China va lua „măsurile necesare”, după ce Wall Street a început delistarea a trei giganţi de telecomunicaţii chinezi

china Yuanul chinez

China va lua „măsurile necesare” de protejare a intereselor companiilor sale după ce New York Stock Exchange a început delistarea a trei companii chineze de telecomunicaţii acuzate că au legături cu armata, a spus sâmbătă Ministerul Comerţului, potrivit news.ro.

NYSE a anunţat joi că va începe delistarea China Mobile, China Telecom şi China Unicom, ca răspuns la decizia preşedintelui Donald Trump de a interzice investiţiile americane în firme deţinute sau controlate de armata chineză.

Ministerul chinez al Comerţului a transmis într-un comunicat, citat de Reuters, că delistarea reprezintă un abuz de securitate naţională şi în contradicţie cu regulile pieţei.

Pe de altă parte, diplomatul chinez Wang Yi a declarat sâmbătă că relaţia dintre SUA şi China a ajuns la „o nouă răscruce” şi că ar putea reveni la normal după o perioadă de „dificultăţi fără precedent”.

Relaţia dintre cele mai mari două economii ale lumii a devenit tensionată după o serie de dispute legate de comerţ, drepturile omului şi originea noului coronavirus.

Wang, consilier de stat şi ministru de Externe, a spus într-un interviu acordat mai multor entităţi de presă că politicile recente ale SUA faţă de China au afectat inferesele ambelor ţări şi au pus în pericol lumea.

Însă acum cele două părţi au ocazia de a „deschide o nouă fereastră de speranţă” şi de a începe o nouă rundă de dialoguri, a completat el.

Alegerea democratului Joe Biden în funcţia de preşedinte este aşteptat să îmbunătăţească relaţiile dintre Washington şi Beijing, după patru ani în care tensiunile au crescut în timpul administraţiei Trump.

Totuşi, preşedintele ales Biden, care va prelua mandatul pe 20 ianuarie, a criticat în mai multe rânduri China pentru „abuzurile” în comerţ şi alte chestiuni.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)