Update articol:

Christina Verchere, Petrom: România Eficientă este cel mai mare proiect privat de interes național; Scopul este ca, până la finalul anului, să avem prima școală eficientă din punct de vedere energetic din țară

Programul România Eficientă este cel mai mare proiect privat de interes național, a spus, azi, Christina Verchere, CEO OMV Petrom, la cea de-a treia ediție a Forumului România Eficientă. Potrivit acesteia, scopul este ca, până la finalul anului, să avem prima școală eficientă din punct de vedere energetic din țară.

Dezvoltat de EPG și finanțat de OMV Petrom, proiectul România Eficientă are componente de informare și educare, de conștientizare a beneficiilor aduse prin creșterea performanței energetice a clădirilor, precum și lucrări de renovare aprofundată, la standarde nZEB, a mai multor școli publice din diferite regiuni geografice ale țării. 

Chiristina Verchere spune că proiectul pune accent pe școli pentru a-i educa pe tineri și, în același timp, și pe părinții lor, creând un efect de multiplicare.

Ea a mai spus: “Abilitatea de a veni cu soluții legate de eficiența energetică în cladiri, în contextul schimbării climatice, este foarte importanta.”

Potrivit acesteia, compania Petrom a redus, deja, amprenta de carbon legata de operațiunile sale, cu 26% față de 2010, cu patru ani în avans față de ținta stabilită: “De asemenea, am început să construim o rețea de stații de încărcare pentru vehiculele electrice. Avem 80 de astfel de stații, unele și cu încărcare rapidă.

Vrem să ne creștem capacitatea de a crea combustibil combinat prin rafinăria de la Petrobrazi. Explorăm și partea de tehnologii noi, pentru a atinge ținta de net zero până în 2050.

Avem o strategie pentru anul 2030 care urmează să fie publicată la începutul lunii decembrie anul acesta. Acolo veți vedea mai multe detalii despre eforturile noastre și ne stabilim niște ținte mai ambițioase.

Este esențial ca măsurile pe care le luăm să susțină pachetul energetic FIT for 55  pentru România și tranziția energetică pentru România.”

Ediția de anul acesta a Forumului România Eficientă a avut loc în contextul revizuirii Directivei privind Performanța Energetică a Clădirilor și al Pachetului legislativ Fit for 55, care urmărește reducerea emisiilor de CO2 din UE cu 55% până în 2030, rolul clădirilor fiind esențial în atingerea acestei ținte.

BVB | Știri BVB

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Notificari - detineri > 5%

ROPHARMA SA (RPH) (03/12/2021)

Raport auditor S1 2021 - art. 108 Legea 24/2017 (R)