Update articol:

Christine Lagarde spune că cripto valorează nimic

lagarde
  • Bitcoin și alte criptomonede „valorează nimic”, a spus președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde.

  • Lagarde că crede că cripto ar trebui reglementat pentru a proteja investitorii fără experiență.

  • Comentariile ei vin într-un moment al controlului de reglementare sporit al pieței cripto.

 

Președintele Băncii Centrale a Europei, Christine Lagarde, consideră că criptomonedele nu merită un ban.

„Evaluarea mea foarte umilă este că nu valorează nimic”, a spus Lagarde despre cripto într-un interviu la emisiunea olandeză „College Tour”, difuzată duminică.

„Se bazează pe nimic”, a adăugat ea. „Nu există niciun activ de bază care să acționeze ca o ancoră a siguranței.”

Lagarde a cerut factorilor de decizie la nivel mondial să pună în aplicare reguli pentru a proteja investitorii fără experiență care fac pariuri mari pe activele digitale. Criptomonedele s-au prăbușit peste tot anul acesta, bitcoin – cea mai mare din lume – ștergând mai mult de jumătate din valoarea sa de la maximele istorice din noiembrie.

„Sunt îngrijorată de acei oameni care cred că va fi o recompensă, care nu înțeleg riscurile, care vor pierde totul și care vor fi teribil de dezamăgiți, motiv pentru care cred că ar trebui reglementat”, a spus Lagarde.

Un membru al publicului emisiunii a spus că a pierdut 7.000 de euro (7.469 de dolari) după ce a cumpărat cardano, moment în care Lagarde a răspuns: „Asta doare”.

Scepticismul fostului șef al Fondului Monetar Internațional față de cripto nu este nou. Ea și-a exprimat anterior îngrijorări cu privire la impactul asupra mediului al monedelor digitale, precum și la potențiala utilizare a acestora în spălarea banilor și eludarea sancțiunilor.

Ultimele ei comentarii vin într-un moment al unei examinări sporite a pieței cripto, în timp ce autoritățile de reglementare reacționează la consecințele prăbușirii terraUSD, o așa-numită monedă stabilă controversată care a fost menită să valoreze întotdeauna 1 USD.

Mai multe bănci centrale lucrează la propriile alternative virtuale la numerar, ca răspuns la creșterea rapidă a monedelor digitale, BCE fiind una dintre ele. Un euro digital ar fi „cu mult diferit” de criptomonedele private, a spus Lagarde.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative