Update articol:
COMUNICAT

Chromosome Dynamics (CHRD) lansează anul acesta Spell BOX, hardware de diagnosticare AI pentru culturile agricole

Chromosome Dynamics anunță lansarea celei mai noi soluții hardware, Spell BOX, pentru fermierii profesioniști din lume. Spell BOX vine în ajutorul fermierilor cu o bază solidă de date despre boli și dăunători, cu o precizie maximă, înlăturând orice eroare umană legată de natura problemei plasate spre analiză datorita mediului controlat în care sunt realizate fotografiile. Acest device hardware permite introducerea și scanarea în timp real a plantelor sau roadelor bolnave, oferind utilizatorului un raport complet despre problemele identificate și despre soluțiile găsite, potrivit unui comunicat de presă.

Citirea informațiilor se realizează cu ajutorul unei camere poziționate în interiorul device-ului. Raportul complex este afișat direct în aplicația Spell BOX, prezentând mai multe scheme de tratament cu produsele corespunzătoare. Astfel, prin intrarea în contact cu unul dintre consultanții distribuitorului partener, în cel mai scurt timp, se poate găsi simplu o rezolvare pentru problemele plantelor.

Spell BOX a fost gândit ca fiind un instrument ușor de folosit de către orice fermier. Cutia compactă are un design elegant și un aer modern. Reducerea celor mai importante funcționalități la numai două butoane esențiale sugerează intențiile companiei CHRD de a simplifica și eficientiza procesele de identificare și soluționare a oricărui impediment care stă în calea realizarii unei agriculturi performante. După scanarea plantei, raportul este generat direct în aplicația Spell BOX, unde utilizatorul va avea acces la cele mai bune scheme de tratament și, desigur, la o gamă variată de produse menite să acopere toată paleta de nevoi a clientului. Spell BOX App este aplicația ce însoțește device-ul hardware cu același nume, fiind o extensie a acestuia prin care utilizatorul primește toate informațiile relevante soluționării problemelor cu care se confruntă și care face posibilă achiziționarea produselor potrivite la cel mai bun preț.

Chromosome Dynamics se dorește a fi un inventator în dezvoltarea de tehnologii ale viitorului accesibile publicului larg. Domeniul agroindustrial prezintă un interes din ce în ce mai crescut pentru companiile care activează în zona tehnologiei, respective in zona inteligenței artificiale, iar avantajul nostru major, pe lânga faptul că dezvoltam soluții și instrumente unice ce pot fi utilizate ușor de toți fermierii, nu doar de aceia care au cunoștințe de IT, este scalabilitatea aplicațiilor. Am lucrat la Spell BOX 8 luni și am alocat bugete corespunzatoare pentru a avea astăzi un produs hi-tech care să fie accesat de oricine din lume. Am construit de la zero un întreg ecosistem de tip hybrid (hardware+software), care poate fi accesat real-time prin apăsarea unui singur buton. Estimăm lansarea produsului pentru jumatatea anului cu livrarea primul lot de dispozitive către parteneri începând cu luna octombrie,  acest lucru fiind disponibil doar prin intermediul distribuitorilor de inputuri agricole. Fermierii interesați de device-ul hardware îl vor putea solicita direct distribuitorului de inputuri cu care colaborează, iar monetizarea se va face pe bază de abonament anual, costul device-ului fiind zero”, a declarat Ionel Mugurel Gabriel, CEO – Chromosome Dynamics.

Spell Box este un instrument profesional și se adresează fermierilor care doresc să facă agricultură performantă. Device-ul este AI POWERED, acesta beneficiind de update-uri continue. La data lansării, Spell Box va putea să recunoască daunatorii și factorii patogeni din culturile de paioase, prasitoare și oleaginoase și va deservi și legumicultorii profesioniști pentru o varietate mare de culturi vegetale.

Chromosome Dynamics va dezvolta și alte module care să poată identifica cu acuratețe chiar și buruieni, carențe ale plantelor sau ale solului. Compania estimează livrarea primului lot de dispozitive în toamna acestui an către mai mulți distribuitori de inputuri agricole din România. La începutul anului viitor CHRD își propune să semneze și primele parteneriate cu distribuitori de inputuri din lume.

 

BVB | Știri BVB

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/09/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017(R) 05.05.2023_29.09.2023

CEC 2028 EURO (CECRO28E) (29/09/2023)

Modificare calendar financiar 2023

CEC BANK SA (CECRO25E) (29/09/2023)

Modificare calendar financiar 2023

CEC BANK SA (CECRO25) (29/09/2023)

Modificare calendar financiar 2023