Update articol:

Ciolacu acceptă posibilitatea unor schimbări de miniştri la rotativă

CiolacuMarcel Sursa foto://www.facebook.com/CiolacuMarcel

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este posibil ca anumiţi miniştri să fie schimbaţi în Guvern, la preluarea conducerii Executivului de către PSD, amintind că acordul politic prevede patru schimbări la rotativă.

Ciolacu a spus că rotaţia PSD la guvernare va avea loc, dar nu ştie dacă va fi exact pe 25 mai.

“Va fi o analiză făcută de prim-ministru şi vom face o analiză a eficienţei guvernamentale a miniştrilor PSD şi vom avea această discuţie în coaliţie. Cred că fiecare dintre partide va veni cu anumite modificări. (…) Sunt anumiţi miniştri care trebuie să dea anumite lămuriri. Îmi doresc să nu intru şi în noul Guvern cu aceste lămuriri nedecontate (…) În acordul politic sunt prevăzute 4 schimbări de miniştri la rotativă pe care le vom discuta. Sunt cele două ministere avizatoare – Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei – şi Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Transporturilor”, a afirmat Ciolacu, duminică, la Antena 3

Potrivit liderului PSD, mare parte dintre dintre miniştri se vor regăsi şi în noul guvern, evidenţiind activitatea miniştrilor Marcel Boloş şi Sorin Grindeanu.

“Sunt doi miniştri care s-au remarcat: ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, care a făcut într-o perioadă scurtă minuni confruntându-se cu exerciţiul financiar anterior şi cel viitor, şi ministrul Transporturilor, Grindeanu, care a semnat contracte cât nu s-au semnat în ultimii 10 ani şi va avea o execuţie foarte bună. Amândoi sunt lăudaţi şi de organismele internaţionale şi europene”, a adăugat Ciolacu, citat de Agerpres.

Preşedintele PSD i-a recomandat ministrului Energiei, Virgil Popescu, “să închidă” anumite lucruri în spaţiul public.

“Ministerul Energiei nu este trecut în acest moment în protocol. Dacă se va conveni în Coaliţie să extindem discuţia de la cele patru ministere, este altă discuţie. (…) Va fi o decizie în PNL şi apoi în coaliţie, la fel ca şi pentru programul de guvernare”, a spus Ciolacu.

BVB | Știri BVB

Premier Energy PLC (PE) (20/05/2024)

Notificare WOOD & COMPANY FINANCIAL SERVICES - rezultate oferta publica initiala de vanzare de actiuni emise de Premier Energy PLC

Turbo Short Certificates on Natural Gas Future (RBNAGTS2) (20/05/2024)

Suspendare tranzactionare - 15:09 - Notificare Raiffeisen Bank International - atingere bariera

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (20/05/2024)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17.05.2024

CARBOCHIM S.A. (CBC) (20/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (20/05/2024)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13.05.2024-17.05.2024