Update articol:

Ciolacu: Dacă mi se va face vreun dosar penal, plec de la conducerea partidului

Sursa foto: facebook.com

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că, dacă se va deschide vreun dosar penal pe numele său, va pleca de la conducerea partidului.

“Nu mi-e frică de absolut nimic. Dacă găseşte cineva ceva – este o vorbă: ar trebui să îţi fie frică nu de ce ai făcut, să îţi fie frică de ceea ce se poate inventa despre tine -, voi face pasul înapoi, în aceeaşi secundă. Sunt şi alţi colegi în partid care pot să preia conducerea PSD. Pentru mine contează mai mult PSD decât să ocup eu funcţia de preşedinte. Am mai spus. Dacă voi pierde alegerile locale, îmi voi da demisia, pe urmă am spus că dacă voi pierde alegerile parlamentare îmi voi da demisia. Dacă mi se va face vreun dosar penal, de care nu am ştiinţă, în acel moment eu am plecat de la conducerea partidului. (…) O să mă lupt în justiţie, dar eu nu pot să mut această luptă, până la urmă incorectă, şi să o transfer pe partid. Şi aşa trebuie să facă orice partid. (…) Nu înseamnă că, dacă mi se face o nedreptate, eu trebuie să scufund partidul care m-a ales preşedinte. Îţi asumi şi bunele şi relele când accepţi să fii preşedintele partidului. Sunt pregătit în orice moment să fac pasul înapoi în cazul în care există sau se face un abuz împotriva mea”, a spus Ciolacu, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, potrivit Agerpres.

El a făcut o paralelă cu situaţia premierului Florin Cîţu, considerând că acesta trebuia să demisioneze, având în vedere condamnarea primită în SUA.

“Domnul Cîţu nu mai are ce să caute. Este un blestem pe liberali să aleagă între cei doi. (…) Când accepţi demnităţi în statul român, ca aceea de prim-ministru, de ministru, îţi asumi şi trecutul, când aveai 28 de ani, dacă eşti bărbat de stat. E un principiu peste care nu poţi să treci. (…) Întotdeauna preşedintele PSD a fost o ţintă vie. Îmi amintesc de acel spectacol grotesc cu Liviu Dragnea la DNA. (…) Dacă asta e România normală, pe care domnul Iohannis ne-a promis-o în campania electorală, cu premier penal, cu guvern nefuncţional, cu o Coaliţie de toată batjocura, cu tot timpul să ieşi să îi acoperi”, a adăugat Marcel Ciolacu.

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (02/02/2023)

Solicitare convocare AGEA

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (02/02/2023)

Rezultatul operatiunilor de rascumparare de unitati de fond din 31 ianuarie 2023

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (02/02/2023)

Notificare cu privire la numarul si tipul investitorilor

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (02/02/2023)

Webcast audio/teleconf cu investitorii si analistii - rezultate preliminare 2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Aprobarea ofertei publice de cumparare