Update articol:

Ciolacu: De decizia preşedintelui Iohannis depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua

ciolacu Sursa foto: Facebook.com

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că desemnarea premierului aparţine în mod exclusiv preşedintelui, însă de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de social-democraţi actului de guvernare va continua sau “România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta”.

“Desemnarea premierului aparţine în mod exclusiv preşedintelui, potrivit Constituţiei. Acest lucru l-am spus întotdeauna. Însă, de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua şi ne vom atinge obiectivele sociale şi economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că românii şi firmele româneşti aşteaptă soluţii pentru a trece mai uşor peste criză.

“Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile şi sticla de benzină pe lângă guvernare. Nu putem fi pompieri la nesfârşit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al românilor! În privinţa discuţiilor din spaţiul public despre anumite companii care nu plătesc taxa de solidaritate, răspunsul Comisiei Europene este cât se poate de clar: Regulamentul a fost transpus corect şi fără nici o modificare! Negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei, care pe tot parcursul negocierii Regulamentului nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanţelor. Ministerul Finanţelor a pus în aplicare ceea ce a negociat Ministerul Energiei, ba, mai mult, a cerut avizul acestei instituţii pe OUG care implementa taxa de solidaritate”, a mai spus Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, la momentul în care coaliţia va decide să facă o schimbare de Guvern, în conformitate cu Constituţia va lua decizia care i se va părea cea mai bună pentru România în privinţa desemnării premierului.

“Câteodată unii politicieni merg la televizor şi îi ia gura pe dinainte, ca să zic aşa, dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înţeles că această coaliţie a apărut dintr-o nevoie. Ţara trebuie să fie guvernabilă şi ţara trebuie să aibă un guvern stabil în aceste vremuri tulburi şi atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem cu mai mult sau mai puţină lejeritate peste anumite declaraţii mărunte şi să vedem care este în realitate interesul României”, a spus şeful statului, întrebat dacă îl va desemna pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, premier la rotativa guvernamentală în contextul afirmaţiilor social-democratului privind mandatul lui Iohannis la Cotroceni.

Klaus Iohannis a afirmat că, la momentul în care coaliţia de guvernare va decide să facă o schimbare de Guvern, va lua atunci o decizie.

“Atunci când coaliţia va decide să facă o schimbare de Guvern, se vor prezenta toate părţile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere şi, în conformitate cu Constituţia, voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”, a precizat preşedintele.