Update articol:

Ciolacu: Impozitarea proprietăţilor în funcţie de grila notarială ar putea fi amânată sau găsită o altă variantă

Marcel Ciolacu Sursa foto: Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, marţi, este posibil ca impozitarea proprietăţilor în funcţie de grila notarială să fie amânată sau ca Ministerul de Finanţe să vină cu o altă variantă, dacă acest sistem nu se poate aplica imediat.

“Au ridicat o problemă reprezentanţii administraţiilor locale şi vom vedea cu Ministerul de Finanţe care soluţie este cea mai bună. (…) E posibil, dacă nu se poate aplica imediat din cauză că nu există digitalizarea la nivel corespunzător, este posibil să se amâne sau va veni cu altă variantă Ministerul de Finanţe”, a explicat Ciolacu, la Parlament, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, la nivel european, România are cele mai mici venituri din PIB din impozitarea proprietăţilor.

La sfârşitul lunii august, premierul Nicolae Ciucă declara că noul mecanism de calcul al impozitelor şi taxelor locale ar putea fi prorogat, în funcţie de decizia care va fi luată în coaliţie, menţionând că primarii au transmis că nu există timpul necesar pentru corelarea normelor de aplicare a acestor prevederi din Codul fiscal.

“Mecanismul care ar trebui pus în funcţiune odată cu acea prevedere din ordonanţă este cât se poate de complicat şi, practic, nu există timpul necesar astfel încât să existe o corelare între normele care sunt prevăzute în structurile notariale, cele care sunt prevăzute şi după care lucrează administrativ (…) în interiorul primăriilor şi la nivelul autorităţilor locale”, explica Ciucă, adăugând că problema va fi discutată în coaliţie.

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (26/09/2022)

Modificarea Calendarului Financiar al Societatii aferent anului 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/09/2022)

Program disponibilizare colectiva

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (26/09/2022)

Notificare rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

ALRO S.A. (ALR) (26/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)