Update articol:

Ciolacu: Personal, îl susţin pe Bădălău pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi; susţinere pentru Eugen Teodorovici la conducerea ASF şi pentru Iulian Iancu ca vicepreşedinte ANRE (video)

Sursa foto: facebook.com

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni că, personal, îl va susţine pe senatorul Niculae Bădălău pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi. 

Ciolacu a subliniat, în cadrul unei conferinţe de presă, că este vorba despre o opţiune personală, în condiţiile în care legea nu permite adoptarea unei decizii la nivelul forului de conducere al partidului, deoarece nu este vorba despre funcţii politice. Liderul PSD a adăugat că “nu are nicio problemă să îl susţină” pe deputatul PSD Iulian Iancu ca vicepreşedinte al ANRE.

Conferință de presă susținută de Marcel Ciolacu, președintele interimar al Partidului Social Democrat, la sediul #PSD

Publicată de Partidul Social Democrat pe Luni, 15 iunie 2020

 

“Nu am nicio problemă să îl susţin şi pe domnul Bădălău, şi pe domnul Iancu. (…) Din punctul meu de vedere, îl voi susţine pe domnul Bădălău. Ca şi parlamentar, o să îmi exprim votul. Este dreptul meu. Cum este şi dreptul domnului Bădălău de a se înscrie în această competiţie. (…) Aş încălca legea dacă eu aş lua o hotărâre în CEx în ceea ce priveşte funcţiile. În Statutul PSD scrie foarte clar: orice funcţie politică se votează în CEx. Funcţiile de la Curtea de Conturi sau de la ANRE nu sunt funcţii politice. Funcţii politice înseamnă preşedintele Senatului… (…) Sunt peste 20 de nominalizări la fiecare funcţie în acest moment în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Pentru conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), liderul PSD a precizat că nu a luat o decizie, dar l-ar susţine cu “mare plăcere” pe senatorul Eugen Teodorovici.

“Vom vedea, sunt mai multe nominalizări. Nici nu m-am uitat pe CV-uri. O să urmăresc avizele comisiilor. (…) Am înţeles că domnul Daniel Zamfir şi dânsul doreşte să candideze pentru această funcţie. (…) Vom vedea (dacă îl voi vota – n.r). Avizele… (…) Mi-ar face mare plăcere (să îl votez pe Eugen Teodorovici – n.r.)”, a spus el, răspunzând unei întrebări în acest sens.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis pe 3 iunie prelungirea cu două săptămâni a termenului de depunere a candidaturilor pentru mai multe posturi din instituţii subordonate forului legislativ, după ce termenul acordat iniţial, 3 iunie, a expirat fără ca grupurile parlamentare să poată avansa nişte propuneri.

În 26 mai, Birourile permanente au decis că plenul Parlamentului se va reuni în 17 iunie pentru a se pronunţa asupra numirilor în mai multe posturi din ASF, CNCD, ANRE, Consiliul Legislativ şi Curtea de Conturi – instituţii subordonate forului legislativ.

Astfel, la CNCD urmează să fie numiţi şase membri şi unul pentru restul de mandat până în 2023, la ANRE – un vicepreşedinte şi doi membri, la Consiliul Legislativ – preşedinţii secţiilor de drept public şi de drept privat.

La Curtea de Conturi vor fi numiţi un vicepreşedinte – Autoritatea de Audit – şi cinci membri, iar la ASF – preşedintele pentru restul de mandat până în noiembrie 2023.

Ulterior depunerii candidaturilor, propunerile pentru aceste posturi vor primi avize în comisiile de specialitate ale Parlamentului şi apoi plenul se va pronunţa, prin vot, asupra fiecărei candidaturi în parte.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

OMV Petrom si Complexul Energetic Oltenia investesc in energia fotovoltaica

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii