Update articol:

Ciolacu: PSD a decis să intre la guvernare fiindcă situaţia ţării devenise dramatică

Marcel Ciolacu Sursa foto: Facebook

PSD a decis să intre la guvernare fiindcă situaţia ţării devenise dramatică, a declarat joi liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, la prezentarea bilanţului la şase luni de guvernare în coaliţie.

“Am văzut – unii au pus repede azi şedinţă pe la 15,00, unii la 16,00, unii la 17,00, să fie toată lumea în poză. Eu mă bucur – în continuare PSD continuă să fixeze ora la ceas şi mai nou mă bucur că am evoluat. Ultima dată aveam la uşă vrăjitoarele, acum avem opoziţia. Începem să mergem înainte. Am decis să intrăm la guvernare acum şase luni pentru că situaţia ţării devenise dramatică, guvernările anterioare au lăsat România în mijlocul unor crize suprapuse, dar, mai ales, au provocat o lipsă profundă de încredere. Nu mai era timp de experienţe politice care ar fi ţinut în continuare România captivă unui haos sanitar, economic şi social. Era timpul ca PSD să îşi asume din nou responsabilitatea şi să pună umărul la stabilizarea României în cea mai grea perioadă de după Revoluţie”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că “speranţa nu face parte din strategia PSD”, iar strategia PSD este să acţioneze.

“De aceea, în cele şase luni de guvernare, am construit un plan şi ne-am luptat să îl punem cât mai bine în practică. Ştim că în această perioadă costul vieţii, creşterea preţurilor şi nivelul de trai au fost şi continuă să fie principala problemă. Românii suferă din cauza scumpirii alimentelor, combustibilului, energiei şi a inflaţiei ridicate. Din acest motiv, de la intrarea la guvernare, PSD a promovat trei pachete de măsuri sociale şi economice de sprijin pentru România. Peste 12 milioane de români beneficiază de aceste măsuri. (…) Dacă PSD nu era la guvernare, aceste măsuri nu existau. PSD a conceput şi impus pachetul social. El cuprinde atât majorarea alocaţiilor, pensiilor şi salariilor, cât şi un sprijin financiar destinat pensionarilor cu venituri mici pentru lunile de iarnă. PSD s-a luptat pentru plafonarea preţurilor la energie şi gaze pentru populaţie şi companii”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a menţionat că PSD a construit programe de sprijin financiar pentru companiile româneşti în valoare de 20 de miliarde de lei.

Partidul Social Democrat prezintă, joi, bilanţul primelor şase luni de guvernare.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)