Update articol:

Ciolacu: TMK Artrom – probleme severe generate de modul eronat în care se interpretează sancţiunile împotriva ruşilor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că susţine sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse, dar nu va fi de acord cu măsuri care afectează angajaţii români, adăugând că uzina din Reşiţa a TMK Artrom se confruntă cu probleme severe generate de “modul eronat” în care anumite autorităţi ale statului interpretează aplicarea sancţiunilor împotriva oligarhilor ruşi.

“PSD susţine sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse, dar nu vom fi vreodată de acord cu măsuri care afectează angajaţii români, locurile de muncă şi, în general, economia naţională. După situaţia de la fabrica din Slatina, a venit rândul uzinei din Reşiţa a TMK Artrom să se confrunte cu probleme severe generate de modul eronat în care anumite autorităţi ale statului interpretează aplicarea sancţiunilor împotriva oligarhilor ruşi. Solicit din nou Consiliului inter-instituţional responsabil cu aplicarea acestor măsuri să înţeleagă că activitatea companiilor de care depinde viaţa a mii de familii de români trebuie să continue, oamenii să-şi primească salariile, iar familiile acestor angajaţi să nu sufere”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că scopul sancţiunilor este ca banii produşi în România să nu ajungă în Federaţia Rusă, nu să lase fără loc de muncă mii de români.

“Este inadmisibil să permiţi companiilor plăţi pentru contractele vechi, dar să nu-şi poată vinde marfa produsă în ultima lună! Sper că Guvernul va găsi din nou răbdarea şi determinarea să se inspire din soluţiile europene astfel încât aplicarea sancţiunilor să aibă cât mai puţine consecinţe negative asupra salariaţilor şi economiei naţionale. Aceasta este singurul mod logic în care România trebuie să reacţioneze”, a menţionat acesta.

BVB | Știri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

Erste Group Bank AG (EBS) (04/10/2022)

Notificare - detineri < 5%