Update articol:

Cioloş: Echipa pe care am reprezentat-o nu are majoritate, dar majorităţile se pot construi în jurul unor obiective

Sursa foto: facebook.com/dacianciolos

Preşedintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloş, afirmă că deşi echipa pe care a reprezentat-o nu deţine majoritatea în noul Birou Naţional al partidului, îşi doreşte ca deciziile să fie adoptate în baza obiectivelor comune, nu a apartenenţei la o echipă sau alta.

“Da, echipa pe care eu am reprezentat-o nu are o majoritate, dar majorităţile se pot construi. Aşa se construiesc ele şi în Parlament. Oriunde există mai multe echipe, majorităţile se construiesc în jurul unor obiective. Eu îmi doresc să luăm decizii pe baza unor obiective pe care le asumăm ca partid, nu doar pe baza apartenenţei la o echipă sau alta. Pentru că dacă vom merge doar pe un vot sistematic, aliniat doar pe criteriul de echipă – asta înseamnă că funcţionăm ca şi mai multe partide într-un singur partid. Şi nu acesta este scopul “, a arătat Cioloş duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului, potrivit Agerpres.

Întrebat cum vede reproşurile referitoare la faptul că nu a fost prezent în ţară, în momente importante pentru formaţiune, Cioloş a replicat că alţi colegi din fostul partid PLUS au fost direct implicaţi în procesul de guvernare.

“Noi am avut, într-adevăr, să zic, două echipe într-una până acum, cea de la USR şi cea de la PLUS. S-a lucrat în această logică. Pe partea de la PLUS au fost şi miniştri, a fost Anca Dragu acolo. Acum lucrurile se schimbă. (…) Noi nu avem două programe politice diferite, ca să votăm pe programe politice diferite, cum – ştiu eu – se întâmplă în Parlament. În Biroul Naţional vom lua deciziile împreună, pentru partid. Eu nu lucrez pentru un alt obiectiv decât pentru partid”, a precizat el.

Cioloş a menţionat că în USR PLUS nu va fi “un singur om cel care va da tonul” şi direcţia partidului.

“Nu va fi în USR PLUS un singur om, fie el preşedinte – sau cum o să îi spunem, vicepreşedinte sau prim-vicepreşedinte. Nu va fi un singur om cel care va da tonul şi direcţia partidului. Provocarea pentru mine, ca preşedinte, este să putem lucra în echipă să creştem cât mai mulţi lideri, în care oamenii să aibă încredere în următorii ani”, a precizat liderul USR PLUS.

Pe de altă parte, a admis că realizarea unui partid unit şi consolidarea acestuia reprezintă “o provocare importantă”.

“Eu nu lucrez cu un partid separat. Eu nu am un partid, altul decât USR PLUS. Noi suntem un partid, aici sunt într-adevăr echipe diferite. Am spus încă din campania pentru alegerea preşedintelui că intenţia mea este să fiu preşedintele USR PLUS, nu al unei tabere, şi să lucrez împreună cu toţi. Eu nu am nicio miză pentru o tabără specifică împotriva celeilalte tabere. Interesul meu, ca preşedinte al partidului, este să întărim partidul, să avem un partid reprezentantiv în care oamenii să aibă încredere. Ca oamenii să aibă încredere, va fi important ca noi să fim uniţi. Îmi dau seama că e o provocare importantă asta şi că e şi un mod de lucru pe care va trebui să îl punem în practică, dar acesta e obiectivul meu”, a spus Cioloş.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2021)

Amendament Conventie de trezorerie interna

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (22/10/2021)

Alocare actiuni in dreptul persoanelor cu responsabilitati de conducere SOP2018

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/10/2021)

Incheiere contract cu Global Medical Solutions