Update articol:

Cioloş: Guvernul PSD măreşte taxele şi omoară o parte din clasa de mijloc

Guvernul PSD măreşte taxele şi “omoară” o parte din clasa de mijloc, în loc să reducă în mod consistent cheltuielile publice, a afirmat, joi, europarlamentarul REPER Dacian Cioloş.

“După 30 de ani de abrambureală fiscală, în care angajaţii au fost batjocoriţi în toate felurile, de la neplata taxelor care li se datorează la forţarea lor să îşi facă firme ca să îşi încaseze salariile, Guvernul domnului Ciolacu vine şi mai face o prostie economică tipică PSD. În loc să găsească o soluţie sustenabilă şi predictibilă, să reducă în mod consistent cheltuielile publice, Guvernul PSD a decis să mărească taxele şi să mai omoare o parte din clasa de mijloc şi aşa subţire şi vulnerabilă. E greu să pricepi mecanisme complexe, e greu să pricepi cum funcţionează o economie şi e greu să faci ceva real atunci când nu pricepi ce ţi se şopteşte în ureche şi singurul tău plan e să mai smulgi ceva electoral de la unul sau de la altul”, a scris Cioloş, pe Facebook.

Potrivit acestuia, un Guvern responsabil şi-ar fi propus să construiască strategic pentru viitor.

“Marcel Ciolacu nu ar trebui să se atingă de taxe, de clasa de mijloc, de antreprenori. Un guvern responsabil şi un premier care este interesat de România şi-ar fi propus să construiască strategic şi să se uite la ce vrea pentru România în câţiva ani. Cu alte cuvinte, ar fi venit cu o strategie economică prin care să acopere problemele de taxare, situaţia asigurărilor sociale şi a pensiilor, care ar fi ţinut cont de demografie, mobilitate şi dezvoltare locală, ar fi visat zi şi noapte conceptul de predictibilitate”, a susţinut fostul premier.

Dacian Cioloş a adăugat că o ţară nu se conduce ca un partid. “Nu se iau decizii la televizor sau la şpriţuri cu colegii de partid la fel de nepregătiţi precum miniştrii PSD. De-altfel suntem unde suntem pentru că PSD nu este la primul experiment Ciolacu, astăzi el poartă acest nume, dar impostura lor continuă din 1990 şi până astăzi”, a transmis Cioloş.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni