Update articol:

Ciprian Ciucu propune ca Guvernul să asiste PMB pentru realizarea SACET până pe 1 martie 2022

Ciprian Ciucu Sursa foto: Facebook.com

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, propune, în contextul negocierilor pentru formarea unui Guvern PNL-PSD-UDMR, ca Executivul să asiste Bucureştiul pentru realizarea Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) până pe 1 martie 2022.

Primarul Sectorului 6 propune, într-o postare de pe Facebook, ca Guvernul să îşi asume că va asista Primăria Generală pentru a-i crea spaţiul bugetar necesar să preia ELCEN şi să realizeze SACET până la 1 martie 2022, pentru că, dacă nu se va face SACET şi nu va fi scos din insolvenţă ELCEN până pe 1 martie 2022, nu vor putea fi accesate sutele de milioane, bani de investiţii, din bonusul de cogenerare absolut necesar funcţionării în condiţii de economicitate, eficienţă şi eficacitate a companiei.

Ciucu a menţionat că, dacă se stipulează acest lucru în programul de guvernare, “va înghiţi în sec”, dar va fi “cu conştiinţa împăcată” că măcar, pentru următorii 8 ani, Primăria Capitalei va avea finanţarea necesară să înlocuiască magistralele şi conductele Termoenergetica şi să retehnologizeze ELCEN.

Preluarea activelor ELCEN de către Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA reprezintă unul dintre principalele obiective în ceea ce priveşte dezvoltarea SACET în Bucureşti, adaugă primarul Sectorului 6.

Liberalul a spus că atingerea acestui obiectiv a fost o provocare nereuşită pentru toţi factorii decizionali implicaţi, atât la nivel local, cât şi la nivel central, din ultimii 12 ani, însă este “momentul decisiv” pentru modernizarea şi reabilitarea SACET.

El a precizat că transferul de afacere, în vederea realizării unui SACET integrat, presupune cumpărarea activelor ELCEN de către Termoenergetica SA, aflată în administrarea directă a PMB, şi că, având în vedere bugetul deficitar al Municipalităţii, aceasta trebuie să acceseze un împrumut de trezorerie, potrivit Agerpres.

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (07/12/2021)

Tarife reglementate aplicabile de la 01 ianuarie 2022

PREBET SA AIUD (PREB) (07/12/2021)

Numire administratori provizorii si Convocare AGA O & E 12/13 Ianuarie 2022