Update articol:

Citi: Digitalizarea plăților poate duce la fluxuri suplimentare de un trilion de dolari în economia formală

*Singapore intenționează să adopte, până în 2022, un sistem prin care rezidenții și întreprinderile să tranzacționeze digital cu guvernul și sectorul privat
*Studiu Visa: Un consumator mediu folosește 32 de ore pe an pentru utilizarea numerarului

O creștere de numai 10% a utilizării plăților digitale ar putea ajuta până la 220 de milioane de persoane să intre formal, în sectorul financiar, arată Raportul Citi Digital Money Index, citat în studiul Citi DIGITIZING GOVERNMENT The Journey to Enacting a Digital Agenda, lansat luna trecută.

Conform raportului, pe măsură ce aceste 220 de milioane de persoane intră în sectorul financiar formal, vor obține acces la credit accesibil, ceea ce ar duce la o creștere a cheltuielilor de consum estimate la 150 de miliarde de dolari, în beneficiul afacerilor.

În plus, întreprinderile se vor bucura de economii de aproape 100 de miliarde de dolari pe an din reducerea costurilor de utilizare a banilor cash. Per total, digitalizarea plăților poate duce la fluxuri suplimentare în valoare de 1 trilion de dolari în economia formală. Odată cu asta, guvernele vor înregistra încasări de impozite suplimentare care depășesc 100 de miliarde de dolari, mai arată raportul citat.

Prin urmare, impactul general asupra economiei va fi substanțial datorită efectului de multiplicare, susțin analiștii Citi: “Apariția ecosistemelor digitale ar putea duce la o redistribuire de 60 de trilioane de dolari, aproximativ 30% din poolurile de venituri mondiale, în 2025.”

Estimările Citi sugerează că această redistribuire a veniturilor către ecosistemele digitale ar putea avea ca rezultat o sumă suplimentară de 15 trilioane de dolari îm fluxuri de plăți digitalizate, până în 2025.

Citi prezintă și studii de caz. Spre exemplu, prin Inițiativa Națională a Identității Digitale (NDI) din Singapore, se preconizează că un sistem digital de identitate prin care rezidenții și întreprinderile să tranzacționeze digital cu guvernul și sectorul privat într-o manieră convenabilă și sigură va fi operațional în 2020, cu adoptarea pe scară largă până în 2022.

India are un proiect de identitate națională. Aadhaar, un număr unic de 12 cifre alocat fiecărui rezident din India, a ajuns la un procent de penetrare de 90%, cu peste 1,2 miliarde de înscrieri de la începutul anului 2009. Având în vedere datele capturate la fiecare înscriere individuală (număr de telefon mobil, biometrie, fotografie și detalii demografice) și utilizarea Aadhaar în mai multe servicii guvernamentale, acesta servește tot mai mult ca bază pentru interacțiunile cetățenilor cu guvernul în cadrul programelor de asistență socială precum și servicii guvernamentale (de exemplu, depunerea impozitului pe venit, pensii etc.).

Potrivit Citi, adoptarea de bani digitali reduce utilizarea fizică a numerarului, ceea ce, la rândul său, duce la o serie de economii directe și indirecte de costuri, inclusiv: securitate, transport, furt, contrafacerea, procesarea plăților și costul de oportunitate al acceptării exclusiv a banilor cash. Un studiu realizat de Visa, care acoperă 100 de orașe, sugerează că un consumator mediu folosește 32 de ore pe an pentru utilizarea numerarului, inclusiv bancomatelor, scrierea / încasarea cecurilor, vizitarea băncilor și plata facturilor. Costul utilizării numerarului la întreprinderi și guvern este chiar mai mare. Dar un oraș sau o societate are nevoie de reglementare, infrastructură și soluții pentru a trece la banii digitali, conform raportului.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020