Update articol:

Citi va oferi consultanță Alianței care dezvoltă vaccinurile anti Covid-19

Jane Fraser by Julian R.

Citigroup Inc. a anunțat că a fost selectat drept consultat financiar pentru o inițiativă care încearcă să dezvolte, să producă și să distribuie vaccinuri anti Covid-19 la nivel global.

Citi a  fost selectat de Gavi, Vaccine Alliance, pentru a fi consilierul financiar pentru Facilitatea COVAX, mecanismul global de achiziție pentru vaccinurile COVID-19.  Covax, condus de Alianța pentru Vaccinuri (GAVI) împreună cu Coaliția pentru inovații în domeniul pregătirii în caz de epidemii (CEPI) și cu OMS, intenționează să asigure și să livreze inițial 2 miliarde de doze de vaccin coronavirus către populațiile din țările sale membre prin intermediul Facilității Covax.

Citi va oferi Gavi consiliere de specialitate cu privire la atenuarea riscurilor suverane, de credit și operaționale, deoarece facilitatea COVAX încearcă să faciliteze achizițiile comune și distribuția echitabilă a vaccinurilor COVID-19 sigure și eficiente de la mai mulți producători farmaceutici către toate economiile participante la COVAX.

Jane Fraser, președinte Citigroup și CEO al Global Consumer Banking, a declarat: „Finanțarea vaccinurilor este esențială pentru a pune capăt acestei crize, iar Citi este onorat să contribuie la acest efort fără precedent. Reunim talente de top din întreaga firmă pentru a sprijini Gavi în realizarea obiectivelor sale globale.”

Facilitatea COVAX numără în prezent peste 180 de entități guvernamentale suverane ca participanți.

Citi va consilia și va ajuta la găsirea strategiilor de atenuare și execuție a riscurilor în legătură cu mecanismul, inclusiv sprijinirea construirii de strategii pentru operaționalizarea și întreținerea facilității COVAX.

Mecanismul COVAX urmărește achiziționarea a 2 miliarde de doze până la sfârșitul anului 2021. El va contribui la dezvoltarea unui portofoliu diversificat de vaccinuri, negociate cu diferiți furnizori, fiind realizate prin tehnologii științifice diverse, livrate la termene diverse și achiziționate la prețuri diverse. COVAX este un mecanism de partajare a riscurilor: el reduce riscul pentru producătorii care investesc fără a fi siguri cu privire la cererea viitoare și reduce riscul ca țările să nu fie în măsură să dispună de un vaccin eficace.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDMN si EFSA

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2020)

Participare si vot electronic la AGA din 26.11.2020

VES SA (VESY) (26/11/2020)

Informatii suplimentare privind operatiunile de capital social

ROMCAB SA (MCAB) (26/11/2020)

Depunere plan de reorganizare