Update articol:

CITR: Planul de reorganizare al InterAgro SA a fost confirmat

Strategia include păstrarea business-ului principal și restructurarea celorlalte companii din grupul InterAgro

Planul de reorganizare al Interagro SA, propus de CITR și aprobat de creditori în procent de 87,37% din totalul masei credale și cu votul a trei dintre cele patru grupe de creditori, a fost confirmat de către judecătorul-sindic, potrivit unui comunicat al companiei. Planul prevede direcții de acțiune în patru domenii cheie: continuarea activității de producție agricolă, valorificarea activelor neesențiale și neprofitabile aflate în patrimoniul societății, recuperarea de creanțe și restructurarea datoriilor.

Aurel Podariu, Senior Partner CITR: „Ne-am propus să salvăm valoarea business-ului InterAgro SA, iar primul pas a fost făcut deja. Considerăm că prin păstrarea liniei de producție agricolă și a contractelor de concesiune în vigoare, vom reuși să salvăm core-business-ul actual și vom putea reda circuitului economic acest brand important în sectorul agricol. Strategia propusă în plan este una complexă, care îmbină pastrarea activității din sectorul agricol, unde a fost întocmit un business plan specific acestei activități, cu o strategie de restructurare și a celorlalte companii din grupul InterAgro. Această măsură va crește gradul de recuperare a creanțelor societății, iar strategiile de vânzare pentru activele non-core, completate cu strategii de marketing aferente, ne vor ajuta să valorificăm respectivele active la cel mai bun preț”.

De la preluarea de către CITR, pierderile operaționale ale companiei au scăzut de circa 20 de ori, de la 47,2 milioane de lei în 2016, în momentul intrării în insolvență, la doar 2,34 milioane de lei în 2018.

Marcel Cadar, administrator special InterAgro SA: „Având în vedere eforturile depuse de  acționari pentru construcția acestui brand și intenția de a restructura întregul business, ne bucurăm că avem un partener de business care înțelege specificul activității noastre și care își propune salvarea unui brand românesc, așa cum este InterAgro SA. Suntem convinși că prin măsurile planificate vom reuși să depășim acest moment dificil din istoria companiei noastre. Primul semn de însănătoșire este limitarea pierderilor, ceea ce ne dă încredere în această colaborare și în rezultatul final.”

Planul de reorganizare al InterAgro SA va fi aplicat pe o durată de 3 ani și presupune menținerea dreptului de administrare al societății de către administratorul special, activitatea companiei fiind condusă de către acesta sub supravegherea CITR, conform legii.

Următorul pas în procedură este implementarea planului de reorganizare, începând cu luna iunie a anului în curs.

InterAgro SA a fost înființată în 1994, cu principalele domenii de activitate producția și comercializarea îngrășămintelor chimice pentru agricultură, cultura cerealelor și a plantelor tehnice, industria alimentară și furnizarea de gaze naturale. Societatea s-a axat pe dezvoltarea sectorului agricol, în anul 1997 trecând la modernizarea bazei de tractoare și a mașinilor agricole, precum și la folosirea unei chimizări ce a dus la producția de semințe de înaltă calitate biologică. InterAgro SA a fost pentru mulți ani unul dintre principalii producători de cereale, îngrășăminte chimice pentru agricultură, bioetanol și plante tehnice din România. În anul 2011, datorită rezultatelor bune obținute în primii ani de activitate, suprafața totală cultivată de InterAgro SA și societățile partenere sau afiliate a ajuns la 45.800 ha.

 

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

Raport tranzactii cu parti afiliate 29 august - 2 octombrie 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09.2022-30.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (03/10/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022