Update articol:

Cîţu, despre ‘suflul nou’ în PNL: E vorba de o stare de spirit şi ea începe de la vârf

Florin Citu

Premierul Florin Cîţu a vorbit, marţi, despre modernizarea PNL şi despre ce înseamnă ”suflul nou” în partid, el arătând că, până la urmă, e vorba de o stare de spirit şi ea începe de la vârf, de la schimbarea preşedintelui.

“Până la urmă e vorba de o stare de spirit şi ea începe de la vârf, da? De la schimbarea preşedintelui, de acolo se începe ‘suflul nou’. Nu e vorba despre oameni tineri neapărat. Este vorba despre oameni care au ştiut să se adapteze la noile cerinţe ale societăţii. Trăim într-o nouă societate, o societate modernă, şi vorbesc de modernizarea Partidului Naţional Liberal, pentru că doar aşa poţi să modernizezi România. Nu poţi să vorbeşti despre modernizarea României dacă nu vorbeşti despre modernizarea Partidului Naţional Liberal, care este cel mai important partid din această coaliţie. Deci pentru mine ‘suflu nou’ înseamnă, să vă dau un exemplu, în acest moment în coaliţie, de exemplu, sau în şedinţele BEx, lucrurile sunt bizare, din punctul meu de vedere, şi când o să fiu preşedinte consider că nu se vor face la fel. BEx-ul este forul care trebuie să mandateze preşedintele şi trebuie să îi spună preşedintelui cu ce mandat să meargă în coaliţie, de exemplu. Nu preşedintele partidului vine în BEx şi spune ce a decis singur şi BEx-ul trebuie să aprobe”, a spus Florin Cîţu, marţi, la TVR 1, potrivit Agerpres.

El a adăugat că îi va cere lui Ludovic Orban să accepte acest mod de lucru în perioada următoare.

“BEx-ul trebuie respectat. Mai mult, vă mai dau un lucru. Ce înseamnă ‘suflu nou’ pentru mine? Şedinţele BEx trebuie să fie transparente pentru toţi membrii Partidului Naţional Liberal. Forul de conducere (…) votat la congres. Deci şedinţele acestui for de conducere a Partidului Naţional Liberal trebuie să fie transparente pentru toţi membrii partidului. El trebuie să fie online… Bineînţeles. Nu trebuie să participe în sensul de a spune ceva, dar trebuie să le vadă, oamenii trebuie să ştie exact ce face conducerea partidului, cum se iau aceste decizii. (…) Noi vrem transparenţă de la toţi ceilalţi, dar nu facem transparenţă în partid. Asta este direcţia în care vreau eu să duc partidul”, a precizat Cîţu.

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2022)

Hotarari AGA E - 28.11.2022

AAGES S.A. (AAG) (29/11/2022)

Hotarari CA din 29.11.2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (29/11/2022)

Prelungirea Contractului de mandat Director Financiar

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (29/11/2022)

Notificare Estinvest - indice de alocare pentru oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX

COMPA S. A. (CMP) (29/11/2022)

Erata - Convocare AGAE 9/10.01.2023