Update articol:
FORUMUL PIEȚEI DE CAPITAL, EDIȚIA A III-A

Cîţu: Discutăm cu BVB şi ASF o strategie pentru piaţa de capital (video)

Sursa foto: Facebook

Ministerul Finanţelor Publice discută cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) o strategie pentru piaţa de capital, obiectivul fiind acela de a atrage atât emitenţi pentru piaţa de capital, cât şi clienţi, a afirmat, joi, ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, la Forumul pieței de capital, ediția a III-a, organizat de Financial Intelligence.

“Aţi menţionat ceva foarte important pentru România: trecerea la statutul de piaţă emergentă. Eu cred că foarte uşor am trecut peste acest lucru în spaţiul public şi ar trebui accentuat pentru că echivalează pentru Bursa de Valori cu intrarea României în Uniunea Europeană. Dintr-odată au acces la piaţa de capital din România cele mai importante fonduri de investiţii din lume, cele mai dure şi cei mai mulţi bani. Dintr-odată suntem pe radarele tuturor acestor investitori, ne pot vedea, pot să investească de la o distanţă de un click – şi veţi vedea că impactul pentru piaţa de capital o să fie imens”, a spus Florin Cîţu, la un eveniment online organizat de Financial Intelligence.

El a precizat că Ministerul Finanţelor Publice discută cu Bursa de Valori şi Autoritatea de Supraveghere Financiară o strategie pentru piaţa de capital, obiectivul fiind acela de a atrage atât emitenţi pe piaţa de capital, cât şi clienţi.

“Noi trebuie să ne uităm pe partea de ofertă. În România ştim foarte bine că aici a fost problema. Discutăm cu Bursa de Valori şi ASF o strategie pentru piaţa de capital. Din punct de vedere al Ministerului Finanţelor, o strategie nu poate să implice decât lucruri fiscale – şi vom vedea care vor fi acestea în perioada următoare – dar suntem implicaţi, vrem să facem tot ce este posibil pentru a atrage atât emitenţi pe piaţa de capital, cât şi clienţi – şi trebuie să umblăm pe ambele părţi. Problema clienţilor a fost rezolvată cu trecerea la statutul de piaţă emergentă. Acum vor fi mai mulţi ochi aţintiţi. Acum trebuie să vină şi emitenţii. Trebuie convinse companiile din România că finanţarea prin piaţa de capital este o alternativă foarte bună la finanţarea de pe piaţa bancară”, a explicat şeful de la Finanţe. 

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014