Update articol:

Cîţu: Luni vom avea o şedinţă de Guvern online, dacă este gata HG referitoare la salariile minerilor

Sursa foto: Facebook

Premierul Florin Cîţu a anunţat că luni dimineaţa ar urma să aibă loc o şedinţă de Guvern online, în care să fie aprobată hotărârea privind normele metodologice de aplicare a OUG referitoare la fondul de garantare a creanţelor salariale, care permite plata salariilor pe următoarele trei luni pentru minerii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

“Eu am citit acum o ştire că s-a oprit protestul. Ştiţi foarte bine că în şedinţa de Guvern de ieri a fost aprobată ordonanţa de urgenţă. (…) Cred că deja este publicată. Ministerul Muncii ne-a spus că va avea hotărârea de Guvern pentru aplicarea ordonanţei imediat. Deci asta înseamnă că hotărârea o să vină în şedinţa de Guvern. Dacă este gata luni dimineaţa, luni vom avea o şedinţă online tocmai pentru a aproba această hotărâre de Guvern”, a precizat Florin Cîţu, vineri seara, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Minerii care s-au blocat în subteranul exploatării de cărbune Livezeni, nemulţumiţi de plata cu întârziere a salariilor, au încheiat protestul vineri seară, după ce au aflat rezultatul negocierilor purtate în cursul zilei la Bucureşti, când li s-au dat asigurări că drepturile băneşti vor fi achitate săptămâna viitoare, mai devreme de data de 26 februarie.

“Au ieşit la suprafaţă şi s-au îndreptat spre casele lor. Au rămas doar angajaţii care asigură inspecţiile pentru siguranţa locurilor de muncă, pentru măsurarea noxelor din subteran, pentru evacuarea apelor. Sunt 16 persoane care asigură siguranţa locurilor de muncă”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul EM Livezeni, Sebastian Durbacă.

Minerii blocaţi în subteranul exploatării de cărbune Livezeni au încetat protestul

BVBStiri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

DAFORA SA (DAFR) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

ROMCAB SA (MCAB) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020