Update articol:

Cîţu: Trebuie să deblocăm discuţiile; cea mai bună soluţie – să avem un guvern cât mai repede

Citu Sursa foto: Facebook

Liderul liberal Florin Cîţu a declarat, luni, că propunerea de premieri prin rotaţie între PSD şi PNL reprezintă o soluţie, dar nu există un mandat în PNL pentru o astfel de variantă şi nu se ştie dacă poate fi implementată în România.

“Am văzut declaraţia de ieri a preşedintelui PSD cu premierii prin rotaţie. În acest moment este o variantă, v-am spus tot timpul că este această variantă, dar pentru a vedea cum merge mai departe noi trebuie să mergem înapoi în PNL şi să luăm un mandat pentru aşa ceva, Noi nu avem acest mandat”, a afirmat Cîţu, potrivit Agerpres.

El a adăugat că nu ştie cum se va merge mai departe în negocierile cu PSD pe această temă, menţionând că acestea trebuie deblocate, iar cea mai bună soluţie este un formarea unui guvern “cât mai repede”.

“Deja am fost în partid şi avem negocieri pentru a forma o coaliţie cu PSD pentru guvernare. Acum nu ştiu cum vom merge mai departe. Trebuie să deblocăm acest lucru. Cea mai bună soluţie este să avem un guvern cât mai repede. Facem un compromis, deja suntem în discuţii, negocieri pentru a avea o coaliţie de guvernare cu PSD, este un compromis major pe care îl face PNL. Vom vedea mai departe ce vom face. Trebuie să avem o guvernare bună pentru români. (…) Am spus tot timpul că atât cât voi fi premier nu o să crească taxele şi m-am ţinut de cuvânt”, a susţinut Florin Cîţu.

Liderul liberal a precizat că nu a convocat o şedinţă a PNL şi se va merge la o întâlnire cu Klaus Iohannis când va fi o propunere de premier.

Întrebat dacă l-ar susţine pe Nicolae Ciucă în funcţia de premier în acest moment, Cîţu a răspuns: că nu a fost o astfel de propunere şi “nu s-a discutat acest lucru”.

“Noi nu spunem în PSD pe cine să pună premier sau să susţină. În PNL noi facem propunerile şi atunci când vom veni cu o propunere de premier, vă vom spune public”, a adăugat liderul PNL.

Florin Cîţu a punctat că a fost primul care a vorbit despre posibilitatea rotaţiei premierilor.

“Am fost primul care a spus acest lucru, că este o soluţie, vom vedea dacă se poate implementa în România sau nu”, a adăugat afirmat preşedintele PNL.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (02/12/2021)

Notificare - detineri < 5%

MECANICA FINA SA (MECE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ALTUR S.A. (ALT) (02/12/2021)

Litigii -26.11.2021 - versiune limba engleza