Update articol:

Ciucă: Am convenit să nu îmi depun mandatul

Am convenit ca, până la soluționarea problemelor din educație să nu îmi depun mandatul și să îmi asum responsabilitatea funcției de premier, a spus, azi premierul Nicolae Ciucă.

“După discutiile pe care le am avut la nivelul coaliției, am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învățământ”, a spus Ciuca precizând ca sunt probleme acumulate în timp, în peste 30 de ani.

„Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandatul, în condiţii în care situaţia se menţinea la un anumit echilibru. Ţinând cont de faptul că, aşa cum până acum, împreună cu dvs am găsit soluţii, aşa cum până acum nu am dat înapoi în faţa responsabilităţii, după discuţiile pe care le-am avut la nivelul coaliţiei am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învăţământ, am decis să menţinem acest dialog astfel încât să găsim soluţii pentru problemele îndreptăţite ale cadrelor didactice şi să facem în aşa fel încât pe baza înţelegerii şi raţiunii împreună cu dumnealor să găsim soluţii. În acest moment, făcând apel la raţiunea cadrelor didactice, nu ne putem asuma ca printr-o măsură unidirecţională să dezechilibrăm întreg sistemul şi întreg bugetul de stat. Am convenit ca până la soluţionarea acestor probleme să nu îmi depun mandatul şi să îmi asum în continuare responsabilitatea funcţiei de premier şi în felul acesta să fie create toate condiţiile ca într-o perioadă cât mai scurtă să putem pune în continuare în aplicare planul de rocadă la nivelul coaliţiei”, a anunţat Nicolae Ionel Ciucă vineri dimineaţă.

Acesta a subliniat că în zilele care urmează va continua dialogul cu reprezentanţii greviştilor, arătându-se convins că se va ajunge la „o soluţie pentru protest.
Ciucă a vorbit despre stabilitatea pe care guvernul pe care l-a condus până acum a asigurat-o, dar şi despre inflaţie, arătând că există premise ca până la finalul acestui an să scadă la o cifră.
Liderul PSD Marcel Ciolacu a spus că decizia este corectă și și-o asumă. Greva profesorilor trebuia rezolvată, a spus el. ”Decizia luată de noi trei este o decizie corectă pe care ne-o asumăm împreună. Împreună o să continuăm”, a subliniat liderul PSD Marcel Ciolacu.
”Am avut multe incendii – cu o mână am stins incendiile, cu alta am construit”, a declarat preşedintele UDMR Kelemen Hunor. Continuam acestă formulă cu Ciucă premier, a spus și Kelemen Hunor, liderul UDMR.
Declaraţiile au fost făcute în contextul în care vineri era așteptat un anunţ al premierului Ciucă referitor la depunerea mandatului, pentru realizarea rotaţiei la guvernare, conform Protocolului PSD-PNL, dar şi în contextul crizei provocate de greva cadrelor didactice, de a cărei soluţionare este condiţionată schimbarea la conducerea Executivului, după cum a afirmat preşedintele Iohannis.
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi la Sibiu, că procedurile pentru rotativa guvernamentală ar trebui să înceapă în cursul zilei de vineri, dar doar dacă se încheie greva din Educaţie. ”Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri”, a adăugat şeful statului.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out