Update articol:

Ciucă: Am reuşit să asigurăm stabilitatea economică, să protejăm locurile de muncă, o creştere de 34% a investiţiilor străine directe

nicolae ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că prin măsurile luate s-a reuşit asigurarea stabilităţii economice, protejarea locurilor de muncă, o creştere economică de 6,5% faţă de perioada similară a anului trecut şi o creştere de 34% a investiţiilor străine directe.

“Cu puţin timp în urmă, am avut o întâlnire cu Comitetul de afaceri german. Este de subliniat faptul că, prin acest dialog, prin măsurile pe care le-am luat şi pe care, aşa cum spuneam, vom continua să le luăm, am reuşit să asigurăm stabilitatea economică, am reuşit să protejăm locurile de muncă, am reuşit să avem o creştere economică de 6,5% faţă de perioada similară a anului trecut în primul trimestru, avem o creştere a investiţiilor străine directe de 34%, ceea ce este foarte încurajator”, a afirmat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

El a spus că este datoria Executivului de a continua acordarea atenţiei necesare pentru a avea o economie echilibrată, “care să se dezvolte pe măsura deciziilor şi oportunităţilor” existente, într-un context “deloc uşor, cât se poate complicat, cu o succesiune a crizelor, cu o situaţie de securitate la graniţă foarte complicată”.

“Cu toate acestea, trebuie să subliniem că avem la îndemână oportunităţi care vizează atât dezvoltarea capabilităţilor de surse de energie verde. De asemenea, avem la dispoziţie oportunităţi de dezvoltare şi de dinamizare a procesului de digitalizare, de debirocratizare, aşa cum este solicitat prin programul de reforme cuprins în PNRR. De asemenea, de o serie de reforme care sunt impuse de parcursul nostru pentru accedere la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică, parcurs care, în momentul de faţă, este legitimat de primirea Foii de parcurs la finele săptămânii trecute. Şi, în felul acesta, este datoria Guvernului ca, împreună cu întreg mediul asociativ, cu întreg sectorul de afaceri, cu întreaga societate civilă să asigurăm îndeplinirea acestor standarde impuse la nivelul acestei organizaţii care asigură 90% din investiţiile globale”, a adăugat premierul.

Nicolae Ciucă a menţionat că “toate aceste demersuri trebuie concretizate printr-o activitate cât se poate de susţinută la nivelul fiecărui minister în parte”. “Vă asigur că vom face toate eforturile necesare pentru a ne îndeplini aceste obiective”, a conchis premierul.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)