Update articol:

Ciucă: Cinci entități având legături cu Kremlinul au activele înghețate în România (Digi 24)

Nicolae Ciucă Sursa foto: facebook.com

Trei firme și două persoane fizice au fost identificate în România ca având legături cu Kremlinul și prin urmare au activele înghețate, în conformitate cu sancțiunile decise de Uniunea Europeană, a declarat duminică seara, la Digi24, premierul Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă în România există companii ruseşti care alimentează războiul lui Vladimir Putin, premierul Nicolae Ciucă a precizat că instituţia care se ocupă de această problemă este ANAF, iar până în momentul de faţă au fost identificate trei entităţi şi două persoane fizice. „Intră sub sancţiuni, pe mâna autorităţilor din România. Suntem obligaţi să punem în aplicare deciziile care au fost luate la nivelul Uniunii Europene”, a precizat Nicolae Ciucă.

Conform premierului, ministrul finanţelor l-a anunţat că bunurile celor cinci entități au fost înghețate „imediat ce au fost identificate”.

Surse din ANAF ne-au declarat că procedurile de sancţionare sunt în derulare şi că numele entităţilor vor fi comunicate la final.

Liderul PNL, fostul premier Florin Cîțu, declara săptămâna trecută că România trebuie neapărat să implementeze sancțiunile impuse Rusiei la nivel european. Potrivit președintelui PNL, în țara noastră „sunt în jur de 600 companii cu acționari legați de Rusia, legați de oligarhi din jurul lui Putin”.

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)