Update articol:

Ciucă despre anunţul lui Ciolacu că nu vor fi în Guvern persoane cu cumul cu pensii speciale: E decizia dumnealui

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, marţi, legat de faptul că Marcel Ciolacu a anunţat că din viitorul Cabinet nu vor face parte persoane care fac cumul cu pensii speciale, că aceasta este decizia liderului PSD.

“Este decizia dumnealui”, a declarat Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

El a menţionat că problema pensiilor speciale va fi rezolvată prin decizie politică şi în deplină coordonare cu Comisia Europeană.

“Vom face în aşa fel încât, prin decizia politică şi în deplină coordonare cu Comisia Europeană, să rezolvăm această problemă, pentru că ea trebuie rezolvată. Nu ne permitem să nu atragem banii europeni. Dezvoltarea noastră ca ţară, componenta noastră în PNRR, îndeplinirea obiectivului nostru de aderare la OCDE se pot face doar prin reformă şi absorbţia de fonduri europene, investiţii”, a subliniat Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis ca pentru funcţiile de secretar de stat şi de membru în cabinetele demnitarilor să nu mai fie numite persoane care fac cumul cu pensii speciale, a anunţat, marţi, preşedintele partidului, Marcel Ciolacu.

“Avem o decizie luată astăzi în cadrul Consiliului Politic Naţional – pentru nicio funcţie de secretar de stat sau membru al unui cabinet al unui demnitar să nu mai fie persoane care fac cumul de pensii speciale. Este deja o decizie politică luată în interiorul PSD”, a declarat Ciolacu, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă este posibil ca în viitorul Guvern să fie mai puţini angajaţi care deţin şi pensie specială.

Întrebat dacă această decizie se aplică şi viitorilor miniştri, el a răspuns: “Este o decizie politică care se aplică indiferent dacă ai fost, eşti sau vei fi”.

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/07/2024)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica 05.07.2024

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (12/07/2024)

Decizie CA cu privire la rezultatele majorarii capitalului social

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (12/07/2024)

VAN la data de 30 iunie 2024