Update articol:

Ciucă, despre situaţia de la Blue Air: Absolut toate instituţiile trebuie să se implice în recuperarea tuturor datoriilor către stat, indiferent de companie

Nicolae Ciucă Sursa foto: facebook.com

Absolut toate instituţiile trebuie să se implice în recuperarea tuturor datoriilor către stat, indiferent de companie, a declarat premierul Nicolae Ciucă, referitor la datoriile pe care Blue Aier le are la statul român.

Guvernul va aproba astăzi o HG privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru suplimentarea bugetului MInisterului Transporturilor, în vederea suportării costurilor pentru repatrierea unor cetăţeni români, precum şi pentru acordarea unui ajutor financiar de urgenţă, a anunţat ministrul Sorin Grindeanu.

Grindeanu a mai spus că Blue Air a primit în 2020 un ajutor de la stat de vreo 300 de milioane de lei, pe care statul trebuie să îl recupereze. “Mă bucur, domnule premier, că aţi dat sarcina către anumite structuri guvernamentale, şi către ANPC, dar eu cred ca trebuie şi ANAF, să recupereze aceste datorii”.

„Avem un regulament european care se aplică tuturor companiilor. Acest regulament spune, printre altele, și în cazul unor întârzieri/anulări de zboruri pasagerii pot să ceară despăgubiri companiei. Se aplică și Blue Air. (…)  Vorbim de regulamente europene. Guvernul României trebuie să se preocupe de cetățenii ei. Tocmai de aceea am promovat această hotărâre de guvern. Se lucrează la un mecanism. Lucrurile nu sunt simple”, a spus Grindeanu, în cadrul unei ședințe de guvern.

 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative