Update articol:

Ciucă: Vom păstra cota unică, vom încuraja capitalul autohton

nicolae ciuca

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat joi că în guvernarea sa cota unică de impozitare va fi păstrată, capitalul autohton va fi încurajat prin măsuri concrete şi, de asemenea, se va lucra pentru crearea unei identităţi de brand pentru România, potrivit .

“Un stat puternic este un stat care sprijină mediul de afaceri şi este un partener corect, predictibil şi prietenos al acestuia. Vom păstra cota unică de impozitare şi suntem împotriva creşterii taxelor şi impozitelor. Rolul nostru este acela de a încuraja dezvoltarea antreprenoriatului, iar acest obiectiv nu poate fi îndeplinit prin creşterea presiunii asupra operatorilor economici, deja afectaţi major de impactul negativ al pandemiei asupra afacerilor lor. Un mediu de afaceri prosper este unul care asigură locuri de muncă. Vom încuraja, prin măsuri concrete, capitalul autohton şi vom lucra pentru crearea unei identităţi de brand pentru România, care va contribui la creionarea unei imagini pozitive a ţării noastre în raport cu potenţialii parteneri”, a afirmat Nicolae Ciucă în plenul reunit al Parlamentului pentru votul de învestire a guvernului propus de acesta.

El s-a referit şi la rolul activ pe care trebuie să-l joace turismul în crearea imaginii României.

“Turismul trebuie să joace un rol activ în crearea imaginii României, ca parte integrantă a procesului de creştere a atractivităţii ţării noastre, prin punerea mai eficientă în valoare a patrimoniului natural, cultural şi uman, prin accentuarea valorilor, talentelor, tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti. Vom implementa un parteneriat funcţional, care să contribuie la asigurarea bunei colaborări între mediul privat şi cel public”, a adăugat Ciucă.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/12/2021)

Achizitie companie de proiect parc fotovoltaic

SOCIETATEA DE CONSTRUCTII NAPOCA SA (NAPO) (07/12/2021)

Cerere de deschidere a procedurii insolventei

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (07/12/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (07/12/2021)

Finalizare Plan de plata pe baza de actiuni

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (07/12/2021)

Tarife reglementate aplicabile de la 01 ianuarie 2022