Update articol:

Ciucă, despre preţul benzinei: Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcționează în România; ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței au demarat investigații pentru a stopa practici ilegale abuzive

Nicolae Ciucă Sursa foto: facebook.com

Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcționează în România şi am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate, a declarat premierul Nicolae Ciucă, după ce unele companii au crescut nejustificat preţul la benzină.

Premierul a anunţat: “Am activat încă de aseară instituțiile de control și verificare a situației generate de creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți. În această dimineață am convocat o ședință cu responsabilii în măsură să gestioneze această situaţie. Statul român are obligația de a-şi proteja cetățenii, de a proteja economia mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situație pentru ca, din lăcomie sau din orice alte motive, să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor. Instituțiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă și vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea. România este o țară sigură în care securitatea și siguranță noastră sunt garantate față de orice formă de agresiune iar garanțiile trebuie să includă și stabilitatea economică. ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței au demarat investigații pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale abuzive care nu au nici o justificare reală economică. Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcționează în România. Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate. Guvernul nu permite astfel de practici și va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja cetățenii și mediul de afaceri. Atrag atenția că orice altă tentativă de a destabiliza echilibrele economice ale țării va fi de îndată ferm și aspru pedepsită prin intervenția Statului Român”.

Florin Spătaru, ministrul economiei, a anunţat: „Cei responsabili de specula creată ieri seară prin creşterea prețurilor la pompă, la benzinării, vor răspunde pentru practici comerciale incorecte! Am dispus constituirea de echipe de control din partea ANPC care, astăzi, vor merge să-i verifice pe toți furnizorii de combustibil care au creat ieri panică în rândul consumatorilor din cauza creşterii artificiale/speculative, în unele benzinării, a prețului la motorina şi benzină. În plus, verificările vor viza şi modul în care a fost comercializat combustibilul, având în vedere imaginile care au circulat în mediul online care au surprins persoane ce depozitat benzina sau motorina, cumpărată de la pompă, în diverşi recipienți de plastic. Obligația operatorilor economici este să preseteze numai servicii care nu afectează viața, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora (OUG 21/1992 privind protecţia consumatorilor, art. 7) . Echipele de control ale ANPC vor defăşura verificări comune cu ANAF.”

 

Virgil Popescu anunţă acţiuni ample de control la benzinării, “pentru că NU VOM PERMITE SPECULA”

 

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (27/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Nuclearelectrica SA si Nova Power & Gas SRL lanseaza RoPower Nuclear SA

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (27/09/2022)

Grupul Purcari achizitioneaza pachetul majoritar intr-o Crama din Bulgaria

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Numire administratori provizorii