Update articol:

Claudiu Năsui: “Am vorbit cu premierul, susținem fără echivoc legea 5G trimisă de Guvern în Parlament”

Trimiterea notificării de către Ministerul Economiei la Parlament privind amânarea dezbaterilor la legea 5g  nu schimbă cu nimic susținerea legislației privind 5G în România, a anunţat, acum câteva minute, Claudiu Năsui, ministrul Economiei.

Reacţia lui Năsui vine după ce Premierul Florin Cîţu s-a declarat surprins, joi, de informaţia privind o solicitare a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, de amânare a dezbaterii în Parlament a proiectului de lege privind implementarea reţelelor 5G.

Comisia Europeană a trimis ministerului precizari în care sublinia că România pregătește o lege pentru introducerea infrastructurii 5G, care dacă ar conține reglementari de natură tehnică, potrivit Directivei 2015/1535, Comisia ar trebui notificată în privința lor.

În urma unei analize la nivelul guvernului conform căreia actul normativ nu se supune procedurii de notificare, procedura parlamentară de adoptare a legii poate merge mai departe. Trimiterea notificării de către Minister nu schimbă cu nimic susținerea legislației privind 5G în România. Este o chestiune tehnică de comunicare cu Comisia”.

Potrivit unor oficiali din Ministerul Economiei, Comisia a transmis atenţionări cu privire la legea 5g atât anul trecut, cât şi anul acesta, iar Ministerul Transporturilor, iniţiatorul proiectului, a spus că nu notifică forul european pentru ca e lege de securitate naţională şi nu are norme tehnice

Ministerul Economiei, Claudiu Năsui, a cerut Parlamentului amânarea dezbaterilor în ceea ce priveşte adoptarea Legii pentru reţelele 5G, pe motiv că Guvernul nu ar fi respectat toţi paşii procedurali, înainte de trimiterea în Legislativ, potrivit adevarul.ro. Proiectul, avizat de CSAT şi adoptat de Guvern de câteva săptămâni, ar trebui să fie discutat şi votat în procedură de urgenţă, după cum a stabilit coaliţia de guvernare.

.

BVB | Știri BVB

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical