Update articol:

Claudiu Năsui, ministrul Economiei : “Prioritatea noastră este să finanțăm proiectele deja începute, pentru că trebuie să ne onorăm angajamentele”

nasui Sursa foto: Facebook

“Prioritatea noastră este să finanțăm proiectele deja începute, pentru că trebuie să ne onorăm angajamentele.  Un exemplu este Start-up Nation 2018, pentru care abia acum facem plățile.  Încercăm să finanțăm toate măsurile, iar Măsura 3 va fi relansată cu  toate CAEN-urile, cu fonduri din REACT – EU”, a declarat Claudiu Năsui, ministrul Economiei, la o conferință News.ro.

Ministrul a precizat că mutarea baniilor alocaţi Măsurii 3 – granturi pentru investiţii, către Măsura 2 – granturi pentru capital de lucru a fost aprobată în ședința de Guvern de miercuri, 09.06.2021. Demnitarul a spus că acest proiect are ca scop corectarea problemelor legate de finanțarea acestor granturi, care au fost lansate fără a fi bugetate adecvat.

În ceea ce privește schema de ajutor pentru HoReCa, demnitarul a subliniat că tot procesul va fi digitalizat, iar firmele care aplică trebuie să pregătescă doar patru documente: autorizațiile din 2019 și 2020, privind coduri CAEN, un certificat constatator de la ONRC, un certificat al unui auditor sau al unui expert contabil, la alegere, care să certifice provenienţa pe CAEN-uri a cifrei de afaceri și licența, în cazul în care nu se află deja în baza de date a ministerului. Potrivit ministrului, aplicaţia pentru HoReCa, dezvoltată de STS, este în faza de testare, iar după promulgarea legii în Parlament și aprobarea normelor de implementare, beneficiarii vor putea aplica pentru schema de ajutor de stat.

Ministrul economiei, Claudiu Năsui, a precizat că își dorește să sprijine exporturile românești, iar în acest sens a inițiat demersuri pentru reforma sistemului de promovare a exporturilor. Acesta a menționat că urmărește creșterea gradului de internaționalizare a companiilor românești, a competitivității produselor românești pentru export, creșterea gradului de ocupare a forței de munca în domeniile aferente și promovarea produselor și serviciilor românești de calitate și cu valoare adăugată ridicată.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie