Update articol:

Clienţii CEZ ar putea primi facturile aferente lunii noiembrie mai târziu decât în mod obişnuit

CEZ îşi anunţă clienţii că este posibil ca facturile aferente lunii noiembrie să ajungă mai târziu decât în mod normal, întrucât compania modifică sistemul de facturare pentru a se conforma Legii privind plafonarea preţurilor.

“Pentru implementarea măsurilor de compensare/ plafonare a preţurilor în sistemul informatic, conform cu noile prevederi impuse de Legea 259/2021 privind aprobarea OUG 118/2021, CEZ Vânzare anunţă suspendarea temporară a facturării serviciilor de energie electrică şi gaze naturale”, se arată într-un comunicat al companiei, remis, miercuri, AGERPRES.

Plafonarea şi/sau compensarea se vor aplica pentru consumul de energie electrică şi/ sau gaze naturale realizat începând cu luna noiembrie. Clienţii CEZ Vânzare care se încadrează în prevederile legislative vor primi facturile cu valorile compensate şi la preţurile plafonate de legislaţia în vigoare.

Implementarea acestor modificări impune suspendarea temporară a facturării pentru a fi efectuate modificările tehnice necesare în sistemul de facturare.

Facturile CEZ Vânzare îşi vor păstra aceleaşi termene de scadenţă agreate în contract (ca număr de zile de la data emiterii), iar formatul facturii CEZ Vânzare va fi optimizat acolo unde este cazul cu informaţii despre tipul şi valoarea compensaţiei în care se încadrează clienţii, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

“În aceste condiţii clienţii casnici CEZ Vânzare pot primi facturile aferente lunii noiembrie mai târziu decât în mod obişnuit. Precizăm că intervalul de emitere mai scurt între facturile emise în lunile noiembrie şi decembrie nu va afecta datele de scadenţă ale acestora. După această primă factură primită cu întârziere procesul de facturare îşi va relua cursul normal, respectând termenele de emitere programate”, se arată în comunicat.

Echipa tehnică CEZ Vânzare depune toate eforturile pentru setarea procesului de emitere a facturilor cu valori compensate sau plafonate într-un timp cât mai scurt. Procesul depinde în mare măsură de modul în care Legea 259/2021 va fi aplicată, au completat reprezentanţii companiei.

BVB | Știri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCAB SA (MCAB) (03/12/2021)

Hotarare AGEA 03.12.2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/12/2021)

Tranzactii parti afiliate EFSA - OPCOM

TERAPLAST SA (TRP) (03/12/2021)

Hotarari AGA E 3 decembrie 2021

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014