Update articol:

Clotilde Armand: Fosta reședință ambasadorului SUA în România – în vizorul dezvoltatorilor imobiliari

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, transmite că nu îşi va da acordul pentru demolarea vilei din Şoseaua Kiseleff nr. 21, fostă reşedinţă a ambasadorului SUA, aparţinând unei zone protejate, unde proprietarii intenţionează să realizeze un ansamblu de locuinţe colective.

Aceasta a scris: “Zona protejată din Șoseaua Kiseleff intră în vizorul dezvoltatorilor imobiliari.

Imobilul situat în Șoseaua Kiseleff nr. 21 a fost pentru mai mulți ani reședința ambasadorului SUA în România. Acest imobil are o grădină generoasă. Actualii proprietari intenționează să demoleze vila și să construiască pe spațiul verde al grădinii un ansamblu de locuințe colective. Pe scurt: cîteva blocuri.

Acest proiect ar mutila iremediabil aspectul urbanistic al zonei, așa cu s-a întâmplat în cazul vilei Filipescu-Brâncoveanu din Bulevardul Aviatorilor (în curtea sediului central PNL) – unde cu binecuvântarea fostei primărițe și a majorități PSD din Consiliul General al Municipiului București au început să răsară rapid 3 blocuri într-o zonă istorică protejată, într-o zonă unde este interzis să construiești.

Am primit la primărie pentru avizare dosarul pentru elaborarea de desființare a construcției din Șoseaua P.D. Kiseleff nr. 21.
O spun răspicat: Primarul Sectorului 1 nu-și dă acordul, eu nu avizez așa ceva. Dacă până să ajung eu primar s-au dat avize în funcție de cât de mult ’’sponsoriza’’ un dezvoltator sau altul, ar fi bine să știe toți dezvoltatorii că nu mai merge așa iar lucrurile trebuie să se schimbe în profunzime”.

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2022)

Hotarari AGA E - 28.11.2022

AAGES S.A. (AAG) (29/11/2022)

Hotarari CA din 29.11.2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (29/11/2022)

Prelungirea Contractului de mandat Director Financiar

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (29/11/2022)

Notificare Estinvest - indice de alocare pentru oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX

COMPA S. A. (CMP) (29/11/2022)

Erata - Convocare AGAE 9/10.01.2023