Update articol:

Clotilde Armand solicită Prefecturii să declare stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei, din cauza gunoiului

Foto Facebook Foto Facebook

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Capitalei o adresă prin care să instituie starea de alertă în Sectorul 1, din cauza faptului că nu se mai ridică gunoiul.

Aceasta a scris pe Facebook: “Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate.

În paralel, am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord. Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1.

PS:
Vă rog să sunați la Poliția Locală Sector 1 și continuați să reclamați neridicarea gunoiului Dvs. Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit.
Mulțumesc tuturor celor care sunteți alături de mine”.

Consiliul Local Sector 1 a respins, în şedinţa de joi, modificarea programului de salubrizare stradală ce presupunea reducerea cheltuielilor în domeniu.

Proiectul de hotărâre prevedea că primarul Sectorului 1 este mandatat să negocieze cu Romprest Service SA modificarea suprafeţelor de intervenţie pentru salubrizarea stradală.

Un alt proiect de hotărâre respins stipula aprobarea exercitării dreptului de control al Consiliului Local Sector 1 pentru determinarea cheltuielilor nete necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare în sector de Romprest Service SA. Proiectul menţiona mandatarea primarului Sectorului 1 să exercite acest drept pe control prin intermediul aparatului său de specialitate, respectiv prin contractarea unor servicii de specialitate în acest domeniu.

Potrivit referatului de aprobare, printr-o notă de control din 15 martie emisă de echipa de control ANRSC au fost date o serie de măsuri, printre care calcularea şi recuperarea sumelor nelegal plătite ca urmare a efectuării de plăţi către Romprest în perioada 1 ianuarie 2017 – 15 septembrie 2019 la alte tarife faţă de cele aprobate prin hotărârile Consiliului Local nr. 232 şi nr. 268 din 2016.

Proiectele au fost respinse, deoarece nu au întrunit suficiente voturi pentru a fi adoptate. În cazul fiecăruia dintre ele s-au înregistrat 15 abţineri şi 12 voturi “pentru”.

“Astăzi (n.r. ieri) avem proiectul la care ne obligă ANRSC, la care ne obligă contractul cu Romprest şi legea (…), sunt două posibilităţi prin care stabilim un preţ sau un cost – o procedură competitivă sau cheltuielile nete ale operatorului plus un profit agreat, acest profit fiind la nivel european 5,5% din costurile nete (…). Noi, ca să stabilim care sunt tarifele Romprest, trebuie să avem acces la cheltuielile lor, să ştim ce cheltuieli au”, a declarat Clotilde Armand, la începutul şedinţei de Consiliu.

Ea a subliniat necesitatea de a avea tarife corecte, precum şi frecvenţe care corespund cu necesităţile acestei zone administrative, dând ca exemplu 35 de puncte în sector unde Romprest intervine mai des decât este nevoie.

“În această şedinţă de Consiliu grupul PNL se va abţine atât de la ordinea de zi, cât şi dacă va trece ordinea de zi, de la fiecare proiect în parte şi vrem prin acest lucru să transmitem un mesaj foarte clar. PNL nu se joacă cu administraţia locală. PNL administrează, coordonează, nu astăzi face administraţie şi mâine se ocupă de altceva. Avem un parteneriat de la care aşteptăm seriozitate, soluţii şi implicare. Pentru noi acest parteneriat înseamnă responsabilitate şi respect reciproc. Haideţi să facem administraţie pentru Sectorul 1 zi de zi, nu cu întreruperi, ci cu seriozitate, iar votul de astăzi este un răspuns la ceea ce s-a întâmplat ieri, în cadrul Primăriei Sectorului 1 şi un apel de a face mai departe administraţie aşa cum trebuie (…), nu după cum ne convine, nu după bunul plac, nu după cum apreciem de la o zi la alta”, a spus viceprimarul PNL Ramona Porumb.

Consilierul local PSD Daniela Popa a atras atenţia că parteneriatul PNL – USR PLUS nu funcţionează.

“S-a văzut pentru toată lumea că acest parteneriat nu funcţionează, parca aţi fi la grădiniţă aici, vă jucaţi cu tot sectorul şi într-adevăr administraţia publică în acest mandat lasă foarte mult de dorit. Pentru că tot sunteţi la guvernare, stimaţi PNL-işti, faceţi ceva, că e totul praf. Toate hotărârile de Consiliu pe care le-aţi votat şi le-aţi girat sunt atacate în instanţă. Aţi reuşit în 6 luni să distrugeţi tot”, a adăugat Daniela Popa.

PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand că a emis miercuri o dispoziţie care o lasă pe Ramona Porumb fără nicio atribuţie, în mod “abuziv şi aberant”.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii