Update articol:

CNBC: Documentarul de pe Netflix, „Dilema socială”, îi determină pe utilizatorii de social media să regândească Facebook, Instagram și altele (video)

Utilizatorii rețelelor sociale reevaluează dacă ar trebui să aibă conturi pe platforme precum Facebook și Instagram, după ce un nou documentar-dramă numit „Dilema socială” a fost lansat pe Netflix, scrie CNBC.

Filmul de 90 de minute, care se concentrează pe dezavantajele principalelor platforme tehnologice, prezintă interviuri cu denunțatorii din Silicon Valley, care obișnuiau să lucreze la Google și Facebook. În multe privințe, ei trag un semnal de alarmă asupra propriilor creații. Un fost executiv al Facebook, Tim Kendall, care a fost întrebat ce îl îngrijorează cel mai mult, a spus: „În cel mai scurt orizont de timp, sunt cel mai îngrijorat de războiul civil”.

 

Oarecum ironic, rețelele de socializare sunt pline de oameni care spun că intenționează să-și șteargă conturile de pe rețelele de socializare după ce au urmărit documentarul.

„Toată lumea ar trebui să vizioneze documentarul The Social Dilemma de pe Netflix și apoi să facă schimbările necesare”, a scris un utilizator de Twitter. „În seara asta am șters Facebook și am dezactivat notificările de pe Twitter, Instagram și LinkedIn. Este timpul să ne preluăm controlul minții. ”

Un alt utilizator Twitter a spus: „Tocmai am urmărit acest film și am șters imediat #Facebook și #Instagram. Trebuie să-l urmăriți pentru a înțelege manipularea. ”

Clasat ca fiind  al 5-lea cel mai urmărit film de pe Netflix în Marea Britanie vineri și salutat ca fiind  „cel mai important documentar al vremurilor noastre” de ziarul The Independent, „The Social Dilemma” oferă o lumină asupra modului în care companiile de tehnologie influențează alegerile naționale, „urmăresc” miliarde de oameni de pe internet pentru a le oferi reclame direcționate și pentru a veni cu funcții care stimulează dependența.

Facebook, care deține și Instagram, a refuzat să comenteze atunci când a fost întrebat dacă este îngrijorat de o reacție potențială a utilizatorilor.

În schimb, firma cu sediul în California a lansat mai multe anunțuri și  mijloace privind siguranța și sănătatea mintală. De exemplu, la începutul acestei luni, de Ziua Mondială a Prevenirii Suicidului, a anunțat că va crea noi „Ghiduri de sănătate Instagram” și va lansa „sprijinul pentru criză” prin chat. Anul trecut, Facebook a lansat  seria „Să vorbim” pe Facebook și Messenger, care a fost conceput  ca o invitație pentru prietenii care vor sprijin prin Messenger.

Google nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a CNBC.

În timp ce mulți oameni își îndeamnă prietenii și familia să urmărească „Dilema socială”, documentarul  nu este lipsit de critici, mai scrie CNBC. Analistul  Benedict Evans, fost partener la firma de risc Andreessen Horrowitz, a declarat pentru CNBC: „Mi s-a părut hilar cât de manipulant și înșelător a fost”. El crede că va avea „efect zero” asupra celor de pe Facebook și Instagram.

Timothy Armoo, director executiv al Fanbytes, o companie care ajută brandurile să facă publicitate prin intermediul videoclipurilor sociale, a declarat pentru CNBC că majoritatea oamenilor știu deja multe dintre lucrurile despre care se discută în documentar. „Poate că persoanele în vârstă îl vor viziona de două ori și se vor gândi la el”, a spus Timothy Armoo, precizând: „Mai ales părinții. Dar generațiillor Z și Millenials nu cred că le vor păsa la fel de mult. ”

Giganții tehnologici, care au trecut prin scandaluri mari în trecut, se confruntă cu o creștere a controlului din partea autorităților de reglementare și a utilizatorilor acestora. Mișcarea „Șterge Facebook”, de exemplu, există de ani de zile și mai multe publicații au scris ghiduri de instrucțiuni pentru a ajuta oamenii să o facă. Dar profiturile Facebook continuă să crească.

În 2019, Netflix a lansat un alt atac asupra Silicon Valley cu un documentar numit „The Great Hack”, care se concentrează pe scandalul de date Cambridge-Analytica al Facebook.

 

BVB | Știri BVB