Update articol:

CNBC: Predicții pentru evoluția S&P 500 în 2021 – strategii de piață se așteaptă în continuare la creșteri

Sursa Pixabay

O majoritate redusă a strategilor de piață chestionați de CNBC prezice că acțiunile americane vor continua să urce în 2021, estimările fiind de creștere a S&P 500 între 8% și 22% anul viitor față de nivelurile actuale.

Doisprezece din cei 20 de strategi de piață din instituții financiare majore din SUA, care au fost chestionați de CNBC International, au prezis că S&P va crește la 4.000 – 4.500 puncte anul viitor.

Paisprezece dintre strategi și-au caracterizat punctul de vedere cu privire la acțiuni anul viitor ca „precaut optimist”. Trei au spus că sunt „foarte optimiști”, iar trei au spus că sunt „precauți”. Analiștii optimiști au invocat speranțe pentru continuarea stimulentelor economice în Statele Unite și lansarea vaccinurilor Covid-19, care a început deja într-o câteva țări, inclusiv Regatul Unit.

Patru strategii au prezis că S&P se va încheia anul viitor între 3.500 și 4.000, iar alți patru se așteaptă ca indicele să scadă la intervalul de la 3.000 la 3.500.

CNBC a oferit strategilor anonimat . Sondajul prin e-mail a avut loc în perioada 25 noiembrie – 3 decembrie.

O parte dintre cei chestionați subliniază incertitudinea cu privire la planurile de producție și distribuție a vaccinurilor pe măsură ce procesul de imunizare Covid-19 începe. Statele Unite raportează acum o medie săptămânală de peste 2.000 de decese de coronavirus în fiecare zi, cel mai grav număr de decese de când a început pandemia, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Dar majoritatea analiștilor rămân optimiști cu privire la tabloul general al piețelor anul viitor.

„Credem că pe măsură ce ne îndreptăm spre 2021, povestea care va prevala va fi „redeschidere” a economiei în SUA și la nivel global, determinată de distribuția de vaccinuri și de creșterea activității economice globale”, a spus un analist.

Un alt respondent a spus: „Credem că ratele scăzute ale dobânzilor combinate cu o revenire a câștigurilor pentru S&P 500 vor face ca acțiunile să atingă noi maxime în 2021”.

În ciuda țintelor ambițioase pentru indice printre mulți dintre cei chestionați de CNBC, chiar și unii dintre respondenții optimiști au spus că vor urmări cu atenție modul în care este gestionată pandemia și măsurile pe care guvernele le iau pentru a stimula economia.

Strategii și-au împărtășit perspectivele privind monedele, doar trei dintre aceștia numind dolarul SUA drept favorit dintre dolar, euro, yuan, yen și lira sterlină.

Șase din 20 de analiști au identificat că euro va obține cele mai bune câștiguri în 2020, în timp ce șapte au ales yuanul Chinei.

O instituție mare care a participat la sondaj estimează că yuanul va atinge 6,25 față de dolar la sfârșitul anului 2021. Moneda chineză a fost tranzacționată ultima dată la 6,54 dolar.

Un alt respondent a prezis că politicile din zona euro vor spori încrederea în redresarea economică a Europei după pandemie. “De fapt, cred că moneda euro va scădea la începutul anului viitor, dar, într-o mișcare surprinzătoare, își va relua recentul raliu pe tot parcursul anului viitor”, a spus el.

„Europa va ieși din acest nou val al coronavirusului înaintea SUA și asta îi va ajuta să se refacă mai repede decât SUA”, a continuat analistul. „Mai important, BCE va rămâne mai acomodativă decât Rezerva Federală SUA în 2021.”

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021